Dollar General върна бившия си главен изпълнителен директор в опит

...
Dollar General върна бившия си главен изпълнителен директор в опит
Коментари Харесай

Dollar General връща бившия главен изпълнителен директор Тод Васос, за да ръководи борещия се търговец на дребно

Dollar General върна някогашния си основен изпълнителен шеф в опит да съживи усложнения си бизнес.

В четвъртък веригата за понижения разгласи, че е възстановила Тод Васос като основен изпълнителен шеф, заменяйки Джеф Оуен. Васос е изпълнявал тази роля в продължение на седем години, преди да се пенсионира през 2022 година

Замяната влиза в действие неотложно, оповестиха от компанията. Оуен беше основен изпълнителен шеф по-малко от година.

„ Понастоящем Бордът реши, че е нужна смяна в управлението, с цел да се възвърне стабилността и доверието в напредъка на Компанията “, сподели Майкъл Калбърт, ръководител на борда на шефовете на Dollar General, в изказване.

Акциите на Dollar General, които бяха подложени на напън тази година, се покачиха в следборсовата търговия в четвъртък след известието.

Клас на Тод Васос = Тод Васос Бизнес кабел

Dollar General е изправен пред закъснение на растежа, откогато Оуен пое поста основен изпълнителен шеф предишния ноември. През август компанията понижи своите продажби и вероятности за облага за годината, обвинявайки по-слабите потребителски разноски и увеличаващите се обири. По-рано тази година служащите също стачкуваха против модела на федерални нарушавания на сигурността и насилствени произшествия във веригата.

Външните стопански фактори също може да са съдействали за низходящия тренд на веригата за отстъпки.

Нийл Сондърс, анализатор на дребно и ръководещ шеф в GlobalData, сподели пред CNN, че забавянето на Dollar General частично се дължи на това, че потребителската база изпитва натиска от по-високите разноски за живот.

„ Това се утежни от съкращенията в SNAP заплащанията, защото краткотрайните компенсации за пандемия завършиха. В резултат на това купувачите с по-ниски приходи понижават неконсумативните и снизходителни покупки от веригата в опит да спестят пари “, сподели той.

Уолстрийт наподобява изгуби религия в водачеството на Оуен. По-рано тази година служащите на Dollar General стачкуваха против рисковите условия на труд в магазина. Акциите на търговеца на дребно паднаха с близо 60% от началото на тази година.

Обратно, по време на седемте години на Васос като основен изпълнителен шеф, Dollar General повече от удвои пазарната си капитализация. Компанията също по този начин разшири магазинната си база с почти 7000 и усили годишните продажби с повече от 80% през това време.

В изказване Васос сподели, че задачата му е да върне търговеца на дребно в позиция на мощ.

„ Очаквам с неспокойствие да се върна към работа с по-широкия екип, защото се стремим да се върнем към позиция на оперативни достижения за нашите чиновници и клиенти и да осигурим резистентен дълготраен напредък и основаване на стойност за нашите акционери “, сподели той.

Поне един анализатор на Уолстрийт приветства промяната на управлението. Старши анализаторът на Oppenheimer Рупеш Парих назова смяната „ изненадваща “, само че сподели, че „ може да помогне за възобновяване на доверието “ в търговеца на дребно.

Натаниел Майерсон от CNN способства за репортажите.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР