Долината на Джатинг в индийския щат Асам, известна като Долината

...
Долината на Джатинг в индийския щат Асам, известна като Долината
Коментари Харесай

Долината на падащите птици убива хиляди пернати

Долината на Джатинг в индийския щат Асам, известна като Долината на падащите птици, е феномен, който учените към момента не могат да обяснят.

В избрана нощ в края на август посреднощ от небето стартират да падат птици. Те са като упоени и когато ги вземат в ръце локалните поданици, те даже не се пробват да избягат.

Според орнитолози и други учени за всичко е отговорна геопатогенната зона в Долината, което нарушава работата на нервната система на птиците и ги сковава.

Тайнствената котловина е с размери 2 на 10 километра. В края на август тя се препълва от хора, любопитни да следят феномена на падащите птици. В последните дни на август всяка нощ локалните разпалват големи огньове в долината.

В една от нощите над главите на любопитните прелитат птици, които стартират да падат на земята. Те незабавно биват убивани и оскубвани, след което ги пекат и ги изяждат.

Местните се радват на лесния улов в продължение на стотици години. Местните считат, че по този метод боговете им се отплащат за това, че са праведни.

В продължение на доста генерации няма регистриран случай на закононарушение в долината – нито ликвидиране, нито кражба, нито прелюбодейство. Според легендата в случай че най-малко един човек извърши закононарушение в долината, нощта на падащите птици ще се трансформира в спомен.

Ако обаче някоя от птиците не бъде убита, а добър човек я прибере в дома си, тя в просължение на три-четири дни не яде и не пие и единствено лежи. След това отлита.

Според една от хипотезите на учените под долината се намира мощно магнитно поле. Но въздействието му се демонстрира единствено при несъмнено положение на атмосферното електрическо поле и единствено през нощта.

Учените считат, че може би светлината на огъня притегля в долината птиците, които са в сомнамбулно или хипнотично положение.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР