Документът посочва редица мерки, за да се задържи глобалното затопляне

...
Документът посочва редица мерки, за да се задържи глобалното затопляне
Коментари Харесай

Доклад на ООН алармира: Продължава нарастването на вредните емисии

Документът показва редица ограничения, с цел да се задържи световното стопляне до 1,5 градуса Целзий над прединдустриалните равнища

Значително понижаване на потреблението на изкопаеми горива, увеличение на горите и ограничение на потреблението на месо са единствено част от дейностите, която би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се задържи световното стопляне до 1,5 градуса Целзий над прединдустриалните равнища, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, като цитираха отчет на специалисти на Организация на обединените нации.

Въпреки предизвестията на Междуправителствената експертна група на Организация на обединените нации за климатичните промени, отправяни от 1990 година, нездравословните излъчвания в световен мащаб не престават да нарастват в последното десетилетие, достигайки най-високото си равнище в историята.

"Тръгнахме си от Конференцията на Организация на обединените нации по изменението на климата (СОР26) в Глазгоу с доверчив оптимизъм, основан на нови обещания и задължения ", сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш при публикуването на отчета. „ Но сегашните климатични обещанията (все още) биха означавали 14 % увеличение на излъчванията. А множеството огромните емитенти не подхващат нужните стъпки, с цел да изпълнят даже и тези несъответстващи обещания. "

Само доста понижаване на излъчванията във всички браншове, от селското стопанство и превоза до енергетиката и здания в границите на това десетилетие, може да обърне нещата, се показва в отчета на Междуправителствената експертна група на Организация на обединените нации за климатичните промени. Дори и тогава държавните управления ще би трябвало да положат повече старания за засаждането на дървета и създаване на технологии, които биха могли да понижат количествата на въглероден двуокис в атмосферата, отделени след повече от век индустриална активност.

"Сега или в никакъв случай ", сподели Джим Ский от експертната комисия пред представянето на документа, който е последният от общо три отчета на експертите на Организация на обединените нации.

В другите се разглеждаха най-новите научни открития с сферата на климатичните промени, както и опциите светът да се приспособява към тях. Последният отчет е отдаден на методите за ограничение на нездравословните излъчвания.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР