Документът бе гласуван на днешното съвместно заседание в зала „Европа“,

...
Документът бе гласуван на днешното съвместно заседание в зала „Европа“,
Коментари Харесай

Общинските съвети на Русе и Гюргево приеха декларация за втори мост над Дунав

Документът бе гласуван на днешното взаимно съвещание в зала „ Европа “, което се организира за първи път

Съвместна декларация за построяването на ново мостово оборудване за смесен авто и железопътен превоз одобриха общинските съветници от Русе и Гюргево през днешния ден. Документът бе гласуван на днешното взаимно съвещание в зала „ Европа “, което се организира за първи път в историята на двата органа, оповестиха от Община Русе.

„ Днес е историческа крачка за двете ни общини. За мен е чест, че точно в Деня на Европа – знак на мира и обединяването, се събираме за първи път, с цел да работим дружно за богатството на жителите, които са ни избрали “, съобщи кметът Пенчо Милков.

„ Еврорегион Русе-Гюргево е един отличен образец за трансгранично съдействие. Отвъд протоколните връзки стоят хората, тъй като те са виновни за метода, по който работи една общественост. При нас границите на формалните връзки бяха надхвърлени и прераснаха в другарски, което прави допустимо взаимната ни работа в интерес на нашия район “, добави кметът на Гюргево Адриан Ангелеску.

По време на взаимното съвещание бе утвърден текстът на декларацията, както и формалното послание, което ще бъде отправено към държавните управления на България и Румъния, Европейската комисия, депутатите и евродепутатите от двете страни за поддръжка на идеята за създаване на втори мост над Дунава сред Русе и Гюргево.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР