Документалната филмова лента - ``Тихият Ангел``, пожъна голям успех сред

...
Документалната филмова лента - ``Тихият Ангел``, пожъна голям успех сред
Коментари Харесай

Филмът за дядо Добри ще се бори за Оскар

Документалната кино лента - ``Тихият Ангел``, пожъна огромен триумф измежду българските фенове. Филмът беше показан в дълга версия на премиера през декември в зала 1 на НДК, а напълно скоро, в навечерието на Възкресение Христово, bTV излъчи и телевизионната версия на лентата.

,,Тихият Ангел “ е документален роман за живота и делото на Добре Добрев, прочут измежду хората като дядо Добри. Разпознаваем от мнозина като: „ Най-смиреният човек на света “  или  „ Светецът от Байлово “. Добре е надживял две международни войни, промените на политическите режими, както и пристрастеностите на новото време.

Филмът е вдъхновяваща, същинска история за мощната вяра  и себеотдадеността.

Неди Джон Крос и екипът му оповестиха, че имат желание да показват лентата на редица интернационалните кино фестивали, като крайната цел е номинация за ``Оскар`` в категорията за документален филм. Toва може да се реализира, единствено при изискване, че филмът получи поддръжка за номинация и от българската страна.

Историята на дядо Добри е изключителна. Хората, които са имали щастието да се допрян до него, са трансформирали битието си вечно. Неговият образец би трябвало да бъде споделен със света и точно това е упоритостта на екипа.

Припомняме ви, че през декември предходната година „ Тихият Ангел “, беше отличен като най-хубав документален филм в границите на “United Film Festival “ в Лос Анджелис.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР