Докторант по химия във Флорида е обвинен за инжектиране на химически агент под вратата на съседа от горния етаж

...
Мъж от Флорида е обвинен в няколко точки за нанасяне
Коментари Харесай

Мъж от Флорида е обвинен в няколко точки за нанасяне на батерии, след като инжектира потенциално опасен химикал в дома на съседите си от горния етаж.

След като скрита камера показа, че Xuming Li използва спринцовка, за да инжектира химикал в долната част на врата, той беше обвинен в три обвинения за батерии за разпръснат химически агент, притежание на контролирани вещества, утежнено дебнене и побой срещу органите на реда чрез химическия агент, според клетвената декларация за арест от окръг Хилсбъро.

Ли е бил докторант в катедрата по химия в Университета на Флорида между 2018 г. и лятото на 2023 г., според говорител на USF. Той се призна за невинен по обвиненията и адвокатът му отказа да коментира повече по въпроса.

В интервю за USA TODAY Умар Абдула очерта годините на конфликта със съседа си от долния етаж Ли, водещ до видеото, което го накара да арестуват.

Абдула каза, че е получил безкрайни оплаквания от шум почти веднага след като се премести в апартамента си в Тампа миналата година. Оплакванията се появиха през август 2022 г., когато се роди дъщерята на Абдула, но те не бяха за плача на бебето.

Той се оплакваше от стъпки, чекмеджета, Roomba – като всички останали различните звуци, които правите в апартамент“, каза Абдула.

Съседски шум: Мъж от Илинойс използвал духалка за листа в двора си, смъртоносно прострелян от съсед, твърдят властите

Ли отиде при наемодателя, извика полицията и се оплака на HOA за шума, според Абдула.

На 31 май Абдула накара приятел да се отбие в къщата му, за да провери доставката, която той получено докато е бил извън града. След като пристигнала, тя му се обадила и попитала дали скоро е боядисвал или купувал нови мебели, защото миришело силно на химикали и очите й изгаряли. Когато той отговори с „не“, тя каза, че трябва да си тръгне, защото имаше чувството, че някой е хвърлил чили на прах върху нея.

Това беше първият от няколкото инцидента, когато семейството му усети мистериозната миризма, която сякаш идваше от килера на бойлера до входната врата. Абдула каза, че веднъж са се обадили на пожарната служба в Тампа, за да проверят за течове на химикали, но не са открили нищо. Провериха климатика и смениха бойлера, но нито едното не реши проблема.

Междувременно, всеки път, когато се появи миризма, очите на дъщеря му сълзят и тя кашля, докато повърне. След като елиминираха няколко потенциални източника на миризмата, той и съпругата му започнаха да подозират, че някой се бърка в дома им.

„Започнах да подушвам зоната на бойлера като куче и докато се придвижвах към входа врата от вратата на бойлера, усетих, че миризмата е още по-тежка, токсична миризма", каза той. „И главоболието – не мога да опиша с думи. Толкова е лошо.“

През юни той постави камерата и засне Ли в действие в два последователни дни. От първото видео не стана ясно какво се случва. Вторият път, когато спринцовката беше видима, той се обади в полицията.

Клетвената декларация на Ли за арест показва, че респондентите от пожарната спасителна служба също са имали дразнене на кожата след първото си посещение, но не са знаели причината по това време.< /p>

Първото тестване на химикала показа метадон и хидрокодон. Говорителят на USF Кевин Уотлър каза, че лабораториите по химия на университета нямат контролирани вещества.

„Безопасността и благосъстоянието на общността на USF е нашият най-висок приоритет“, се казва в изявлението на Уотлър по имейл от името на USF. „Катедрата по химия на USF има няколко предпазни мерки, за да гарантира, че всички химикали и други материали, притежавани от университета за учебни и изследователски цели, се отчитат и използват правилно.“

Абдула каза, че семейството му вече не страда медицински, но той се надява, че окончателното тестване на химикала така или иначе ще се върне с различни резултати.

„Все още се моля и се надявам, че окончателният лабораторен доклад казва, че химикалът е нещо различно, че е нещо неавтентично и не нещо опасно. Защото ме е грижа за семейството ми и просто не искам нищо лошо за дъщеря си."

Тази статия първоначално се появи на USA TODAY: Видео показва мъж от Флорида, който инжектира химически агент под вратата на съседа< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР