Доктор Нели Пандова е дългогодишен служител в Спешната помощ. Днес

...
Доктор Нели Пандова е дългогодишен служител в Спешната помощ. Днес
Коментари Харесай

Експерти: Въпреки отрицателните тестове, възможно е д-р Пандова да е имала COVID-19

Доктор Нели Пандова е дълготраен чиновник в Спешната помощ. Днес стана ясно, че има още един инфектиран доктор с COVID-19 там, с това общият им брой към този момент е 15.

Лекарката е лекувана в „ Света Анна “ в края на март, изписана е след два негативни PCR теста за ковид. Три седмици по-късно положението й се утежнява и тя губи борбата за живота си в незабавното поделение на Александровска болница.

Там са й направени още два теста - бързият тест е позитивен, а PCR пробата негативен.

Според специалисти макар негативните резултати, съществува хипотетична опция умрялата доктор Пандова към момента да е имало съществуване на ковид.
Катя Сунгарска: Д-р Нели Пандова обичаше работата си и даде живота си за пациентите Последствията от COVID-19 са тези, които разболяват, усложняват и вземат и животи, сподели представителят
Доцент Ангел Кунчев изяснява, че има няколко разновидността, в които PCR пробата може да даде лъжовен отрицател резултат. Когато от носоглътката е взета погрешно или превозването ѝ забавено. Третият вид е, когато пациентът към този момент е прекарал заболяването и вирусът е слязъл в белите дробове.

„ В по-късните стадии, които влезе в долните, въздушният тракт на белите дробове, той остава там по-дълго време. В този стадий може да го няма в носоглътката, и ние да не го хванем в PCR тест “, изясни доктор Ангел Кунчев.

Вирусът може да остане в организма на болния над 28 дни. От щаба не изключват и разновидността доктор Пандова да е изкарала вируса повторно, макар че е имала антитела, защото брачният партньор й също е болен.

„ Мога да дефинира случая като един от най-сложните от позиция на дефинитивно казване, да, сигурно, това е диагнозата “, добави доцент Ангел Кунчев.

Предстои оперативният щаб да вземе решение - дали казусът ще стане част от статистиката на умрелите от ковид. От Лекарския съюз допускат, че е допустимо съдбовният завършек на незабавния доктор да е настъпил поради затрудненията, които се получават по-късно заболяване.

„ Макар и организмът да се е преборил с него и изчистил, последствията от време на време са такива, в случай че можем да ги назовем нагледно, успеха на организма в този случай е била пирова “, изясни доктор Иван Маджаров, ръководител на УС на БЛС.
Колегите на умрялата доктор Нели Пандова: Тя беше най-лъчезарният човек в Спешна помощ Тя се е лекувала от ковид в столична болница и е изписана след два негативни теста за болестта
Лекарите въпреки всичко са обнадеждени от лечението с антитела от кръвна плазма на оздравели.

„ Поне по данните, които излизат досега от разнообразни изследвания, води до понижаване на вируса и даже до цялостното изгубване от организма на човек “, съобщи доктор Иван Тонев, доктор в Специализирана болница за интензивно лекуване на хематологични болести.

Състоянието на двамата пациенти, при които лекуването с кръвна плазма е приложено, се усъвършенства.

Последната информация от Националния действен щаб демонстрира, че за днешния ден са потвърдени нови 20 случая. 17 във Видин и 3 в София.

Общо откритите с вируса у нас са 1652 души. Починалите са 78.
1652 са доказаните случаи на COVID-19 у нас Починалите от ковид са 78
Пресконференциите на щаба към този момент ще се организират единствено в четвъртък оповестиха от държавната пресслужба.

Следващите две седмици ще са доста значими за разбора във връзка с разхлабването на ограниченията и какво следва, коменитраха от щаба. Данните досега демонстрират че пикът на инфектираните е би в седмицата сред 20 до 26 април.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 652 34 78 321 Света 3 613 084 49 395 250 155 1 171 047 Заразени* Нови Починали България 1 652 34 78 Света 3 613 084 49 395 250 155
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР