Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга

...
Докладна записка с искане да бъде въведен ред в паркинга
Коментари Харесай

Решение: Медиците в Асеновград да закупят месечен абонамент, за да не плащат по 10 лв. на ден за паркинг

Докладна бележка с искане да бъде въведен ред в паркинга на МБАЛ-Асеновград внесе в Общинския съвет на града шефът на лечебното заведение лекар Иван Червенков. Припомняме, че още през февруари тази година общопрактикуващите лекари обявиха обществено недоволството си, че се постанова да заплащат по към 10 лв. на ден за престой на колите си, до момента в който са на работа. От друга страна, на паркингът, съгласно описанието на поставената табела, имат право да паркират не повече от четири таксиметрови коли, което очевидно не се съблюдава. Така постоянно се случва да няма място за колите на здравните служащи и жителите.
В отговор на публично входираното искане, Червенков е получил мнение за изрядността на паркинга и за това, че се стопанисва чудесно, заяви самият той пред Actualno.com. Там се посочвало, че мястото е добре обособено, обозначено и поддържано. Но дали ще бъде осъществена смяна, или не, не излиза наяве. " На паркинга, съгласно наредбата, би трябвало да има табела каква е цената за престой на един автомобил, само че такава липсва. Освен това, влизат и излизат коли, кой по какъв брой заплаща и дали всеки се таксува също не се знае. Факт е, че огромна част от чиновниците на болничната конструкция не могат да го употребяват, поради прекомерната му натовареност ", изясни шефът на МБАЛ в града.
Той напомни, че паркингът пред здравното заведение е разграничен на две елементи. По-малката преди доста години е представлявала зелена повърхност. С позволение от контролните институции мястото се е трансформирало в паркинг, като е било построено с персоналния труд на медиците. Между входовете на самата болница и Спешното поделение също има обособени няколко паркоместа, които се употребяват от колите за спешна помощ на Центъра за незабавна здравна помощ. По думите на лекар Червенков, обаче, там стопират гратис и други. " Неиздаване на касов бон при паркиране и преференции за някои чиновници несъмнено сътвори напрежение, ескалирало като подписка до притежателя " , напомни Червенков.
Идеята на шефа на болничното заведение е да бъдат сложени бариери и апарати за таксуване. И още - да се формулира цена и възможни преференциални такси за работещите в МБАЛ-Асеновград. Така ще бъде ясно тъкмо какъв брой автомобила минават на ден и какви средства се регистрират, по отношение на посещаемостта на паркинга. Липсата на химическа тоалетна на мястото също основава усложнение при поддържането му. Докладната бележка с идейните оферти е подадена от Иван Червенков преди повече от месесц, само че на априлската сесия тя не бе включена за разискване и гласоподаване.
По тематиката отрасловият заместник-кмет на Асеновград - Димчо Темелков разяснява, че с изключение на предлагането да се вземе отношение по отношение на паркирането на чиновниците на болничното заведение, в сигнала си шефът на МБАЛ-Асеновград показва точно, че паркингът е в неприятен хигиеничен тип и също по този начин липсва тоалетна. При осъществената от особено образувана комисия, инспекция на място било открито, че пространството и площите към него към този момент е почистени и изглеждали добре поддържани. Промени във функционалностите на паркопространството пред болничното заведение, обаче, каквито предлага лекар Иван Червенков, може да бъдат направени единствено след решение на Общинския съвет в града, защото той е принципал на обекта. А за задачата следва да бъде направен план.
" Това, което се изисква от администрацията на общината, е изпълнено. А точно - да бъде изразено мнение по казуса и да бъде направен отчет с резултатите от осъществената инспекция. Ние създадохме подобен и предоставихме копие на ръководителя на Общинския съвет в Асеновград - Драгомир Георгиев. В случая, дали ще бъде отправено като предложение и импортирано за разискване, зависи от него или от съветниците ", изясни Темелков. Той заяви и описаното в отчета мнение, че чиновниците на МБАЛ-Асеновград са юридически лица и няма причина да употребяват преференции. В същата връзка изрази позиция, че останалите жители, които отиват на работа с автомобила си, без значение къде работят и би трябвало да паркират пред работното си място, също заплащат месечна или почасова такса, в случай че употребяват общински паркинг или зона за платено паркиране.
Алтернативата за решение на проблема, която към този миг оферират от администрацията в града, е чиновниците на болничното заведение, като постоянни клиенти на паркинга, да си закупят месечна абонаментна карта, която коства 25 лв. . Това им дава опция 30 дни в месеца да употребяват едно от общо 80-те паркоместа на обекта и по този начин няма да заплащат по към 10 лв. за ден. " Това е единственият паркинг в Асеновград, на който таксата за престой на час е 0,50 лв.. Цената е такава точно с концепцията, че най-често той се употребява от хора, които не са в изключително положително здравословно положение и отиват до болничното заведение не по свое предпочитание, а тъй като се постанова. Да, склонен съм, че би трябвало да се измисли вид за специфичен длъжностен паркинг за работещите в болничното заведение. Но на този стадий мнението на комисията, която извърши инспекцията е, че най-малко към този момент не би следвало да се реализира метаморфоза на мястото и по тази причина не сме показали предложение за смяна ", сподели в умозаключение Димчо Темелков.
В случая тематиката, наранена от лекар Червенков, може да бъде разисквана на съвещание в локалния парламент единствено в случай че съветници или пък ръководителят на Общинския съвет в града решат да внесат план . Дали това ще се случи, към момента няма изясненост. Припомняме, че преди повече от година бе препоръчано построяването на безвъзмезден за чиновниците на МБАЛ-Асеновград паркинг в двора на лечебното заведение, само че концепцията по този начин и не беше осъществена.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР