Докладчикът за Косово в Европейския парламент (ЕП) Виола фон Крамон

...
Докладчикът за Косово в Европейския парламент (ЕП) Виола фон Крамон
Коментари Харесай

ЕП: Търпението на ЕС към Сърбия е изчерпано

Докладчикът за Косово в Европейския парламент (ЕП) Виола декор Крамон съобщи, че търпението на членовете на Европейски Съюз към Сърбия " последователно е изчезнало " и че са вероятни ограничаващи ограничения, ориентирани към управлението, а не към жителите, в случай че то не сътрудничи в следствието на събитията в Банска, заяви „ Данас “.

Днес Европейският парламент би трябвало да гласоподава " Резолюция по отношение на последните развития в разговора сред Сърбия и Косово, в това число ситуацията в общините в северната част на Косово ", по предложение на ЕНП от Екологичен потенциал.

Според изтеклите чернови на тази резолюция в нея се загатват ограничаващи ограничения по отношение на Сърбия и се желае изгонването на Милан Радойчич в Косово, което Фон Крамон удостовери в предаването " Иза новини " по N1.

Тя повтори, че Европейски Съюз не желае да санкционира жителите на Сърбия, че би трябвало да се прави разграничаване и че ограниченията са категорично ориентирани против управлението.

" А това значи, че при положение, че няма съдействие, следствието няма да бъде транспарантно и тези, които съгласно нас не би трябвало да бъдат преследвани. Може да се окаже, че към този момент няма да има срещи с високопоставени чиновници, че финансирането на инфраструктурата е било понижено или че това може да окаже въздействие върху договарянията, свързани с присъединението към Европейски Съюз. " - коментираФон Крамон.

Според нея не може да предвижда гласуването по резолюцията, само че не чака доста гласове срещу.

Тя съобщи, че има вяра на косовските институции и че те са виновни за косовските жители, а на въпрос по какъв начин Сърбия ще екстрадира Радойчич, защото не е признала Косово, Фон Крамон отговори, че " Сърбия отчасти се е съгласила " и че сърбите са били част от косовските институции, до момента в който не излязоха от тях.

Докладчикът добави, че сръбските институции в Косово ще изпълнят своите отговорности, в случай че имат политическа воля.

" Мога да си показва, че доста страни членки ще поддържат тази резолюция. Доколкото зная от Комисията, приготвя ограничаващи ограничения, ако няма цялостно съдействие от страна на Сърбия по отношение на следствието, Комисията знае, че в един миг би трябвало да реагира, до момента те бяха много толерантни и би трябвало да признаят, че този метод на съдействие до момента не работеше в този момент. " - сподели още Фон Крамон.

Тя не пожела да разяснява каква е алтернативата на сръбския президент Александър Вучич в Сърбия преди оповестените избори - по думите ѝ това би било интервенция, защото е партиен член и член на Екологичен потенциал и че това е въпрос на сръбската съпротива и гражданския бранш. Същевременно тя е съгласна, че би трябвало да се подобрят изборните условия в страната.

Според нея ограничаващите ограничения на Европейски Съюз ще имат последствия за репутацията на сръбския президент:

" Вучич значително зависи от парите, идващи от Европейски Съюз. Неговата политическа легитимност са освен Китай и Русия, само че и по-тясната интеграция на Сърбия и Европейски Съюз. Ако има ограничаващи ограничения, това сигурно ще има последици за репутацията му. Насочваме се към избори, може би анулацията на средствата ще понижи опциите му за маневриране при ръководенето на избрани планове, а това може да понижи силата и репутацията му на вътрешния фронт. "

Фон Крамон съобщи, че събитията от Банска са били огромен потрес за всички в Европейски Съюз и че доста членове са " извънредно обезпокоени " и че с изключение на многото спорове и войни в света, Съюзът не желае нова дестабилизация в съседство и прикани Белград да сътрудничи.

" Вярваме, че северната част на Косово би трябвало да се трансформира в спокойно място за живеене ", съобщи Фон Крамон./БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР