Докладът на Министерството на финансите за нередности при контрола на

...
Докладът на Министерството на финансите за нередности при контрола на
Коментари Харесай

Дончев: Могат да ни спрат парите заради доклада срещу Горанов

Докладът на Министерството на финансите за нередности при контрола на разходването на евросредствата по времето на Владислав Горанов може и изобщо да не съществува, само че говоренето за такива проблеми слага под риск цялата система на еврофондовете у нас. За това предизвестиха от ГЕРБ на брифинг по отношение на документа, който се оказа в основата на интервенцията на Министерство на вътрешните работи, при която бяха задържани Горанов, Бойко Борисов и някогашният пиар на държавното управление Севдeлина Арнаудова, осведомят от bTV.

По-рано през днешния ден министър председателят съобщи, че е показал и в Брюксел отчета, съгласно който в някои райони 90% от поръчките по европрограми са с по един участник. Ако има пропуск в работата на българските инспектори, това го установяват инспекторите на Европейската комисия и, в случай че има подобен пропуск, това води до прекъсване и блокиране на европейското финансиране. Ако съществува сходен документ, отчет, той би трябвало незабавно да бъде показан на Народното събрание “, съобщи зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев.

По думите му към този момент и „ най-малките кметове “ знаят, че при поръчка с един участник следва промяна „ и от това боли “, като по този начин сходни процедури са „ 1% или 2% “.

Дончев предизвести, че „ единствено на база на думите на господин Петков може да се стигне до дейности от страна на Европейска комисия, която да блокира финансирането за България – щом самият министър-председател твърди, че контролната система не работи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР