Докладът на ЕК днес ще бъде положителен за България. Това

...
Докладът на ЕК днес ще бъде положителен за България. Това
Коментари Харесай

Евродепутати: България е изпълнила всички препоръки по механизма и той трябва да отпадне

Докладът на Европейска комисия през днешния ден ще бъде позитивен за България. Това което даде обещание Жан-Клод Юнкер, очевидно ще се случи, тъй като България е изпълнила всички рекомендации по механизма.

Ние постоянно сме казвали, че би трябвало да има общоевропейски механизъм, който да следи върховенството на закона. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП доктор Андрей Ковачев в ефира на bTV.

„ Аз не съм видял текста, по тази причина би трябвало да го разясняваме като концепция. Движение за права и свободи счита, че би трябвало да отпадне мониторинга за правосъдната система, тъй като е повърхностен и се е конкретизирал единствено върху две страни. Той е неправдив. Това съобщи евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк.

Той добави, че има потребност от наблюдаване за спазването на върховенството на закона, като инструмент за осъществяване на европейски политики и ценене на правото.

„ Ние постоянно сме били против това да страдат нашите общини от това обвързване и да се лишават от евросредства “, добави Ковачев.

„ Правилата би трябвало да са за всички “, добави Кючюк.

Двамата разясниха и следващият опит на евродепутатите ни против пакет "Мобилност “, който ощетява превозвачите ни.

„ Поискахме да има оценка на въздействието на пакета „ Мобилност “, която той ще има върху бизнеса, само че това не бе признато “, заяви Ковачев. Въпреки това битката ни ще продължи, добави той.

„ Има нарушение на европейските правила за свободното напредване на хора и товари “, сподели още Кючюк.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР