Доказателства за подготвян преврат срещу властта бяха разпратени до редица

...
Доказателства за подготвян преврат срещу властта бяха разпратени до редица
Коментари Харесай

Осъдени и подсъдими готвели преврат срещу властта

Доказателства за подготвян прелом против властта бяха разпратени до редица медии през днешния ден. Сигналът е подаден от Йордан Йорданов Бонев, наследник на Венцислав Ангелов-Чикагото. От писмото излиза наяве, че е имало сюжет министър председателят Бойко Борисов да бъде свален от власт и да се провали номинацията на Иван Гешев за основен прокурор.

Според изложените чатове се твърди, че този проект е финансиран от предприемача Иво Прокопиев и банкера в заточение Цветан Василев, а съществени участници в незаконната организация са Десислава Иванчева, Сдружение " Боец ", " БиволЪ " и други.

Сигналът ще бъде импортиран в Прокуратурата на следващия ден, 11 септември, в 08:00 часа.

В него Йордан Бонев споделя по какъв начин несъзнателно е станал част от проведена незаконна група, имаща за цел принудително, посредством радикални дейности да смъкна властта.

" Всички материали, които ползвам към сегашния сигнал (чатове, звукозаписи и видеозаписи), водят до основателни подозрения, че финансов център на тази проведена група са търсеният от Интерпол банкер Цветан Василев и обвиненият за пране на пари олигарх Иво Пропокиев, а учредителен център – подсъдимата Десислава Иванчева, излезлият напълно неотдавна от пандиза Венцислав Ангелов-Чикагото (родният ми баща), така наречен " гражданско придвижване " " БОЕЦ ”, " проверяващата ” медия Биволъ и „ Да, България ”, написа той.

Първите разпечатки на чатове, които ползва той, са от диалог сред Десислава Иванчева и Венцислав Ангелов-Чикагото.

В връзката сред двамата се загатват имената на банкера Цветан Василев, предприемача Иво Прокопиев, като уредници на митингите против кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор, които на по-късен стадий би трябвало да прераснат в митинги против държавното управление на Бойко Борисов. Според информация от писмото на Бонев и показаните чатове, зад финансирането на тези дейности стоят Василев и Прокопиев. Иванчева признава, че част от организацията е и водачът на „ Да, България ” Христо Иванов, както и Георги Георгиев от БОЕЦ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР