Доказано е. Снимката, която циркулира от сутринта, че подуправителят на

...
Доказано е. Снимката, която циркулира от сутринта, че подуправителят на
Коментари Харесай

Подуправител на БНБ на партийно събитие на Промяната! За каква независимост на централната банка и за каква еврозона бленуваме?

Доказано е. Снимката, която циркулира от сутринта, че подуправителят на Българска национална банка Андрей Гюров посещава партийно събитие от акцията за кмет на Благоевград Методи Байкушев, е вярна достоверна. Тя е кадър от видеоклип в YouTube, който Байкушев е качил на персоналния си уеб страница. Присъствието на Гюров е запечатано в 2:14 минута на клипчето и в случай че Политическа партия, или Байкушев в частност, не получат припадък на позор и не решат да го смъкват, всички ще могат да видят по какъв начин шефът на валутния ръб интерпретира независимостта на централната банка.

Къде е в този момент възмущението на будното поданство, което с хунвейбински жар аплодираше режисьора Александър Морфов за вандалските му актове по отношение на една жена, напуснала партийните си позиции, проработила на контракт по Кодекса на труда, само че останала близка до партийния водач, за който работи. Велислав Кръстева, тогава някогашен пиар на Движение за права и свободи придружи почетния ръководител Ахмед Доган до учебното заведение, в което гласоподава, и въпреки да няма вътрешно предписание в Народния спектакъл, което да не разрешава сходно държание, Морфов, актьори и поданство, претендиращо да е будна съвест на българското общество наскачаха, че не може по този начин. Тя трябвало да напусне. Драскаха се порти, правеха се демонстрации, стачки, митинги, отменяха се представления.

А в този момент какво? Да ме простят от Народния Театър, само че едно позорище, в каквото те трансфораха водеща културна институция, не може да се мери по значимост за страната с нейната централна банка. И тъкмо подуправителят, който дава отговор за стабилността на валутния курс, за стабилността на спестяванията и индиректно за значим аспект на националната сигурност, отиде да поддържа партиен претендент. Не партийно обвързана персона, която гласоподава, а директен претендент за властта.

Въпросът кардинален ли е, или сходни актове на политически активизъм са възможни, когато ги правят представители на „ Продължаваме промяната “? Вярно е, няма експлицитна наредба, която възпира Гюров да върви, където си изиска. Става дума за граници, които не са ясно начертани и тъкмо поради кардиналното им значение, което не е облечено в написана норма, зависи от личностите, дали ще се държат на висотата на постовете си, или ще принизят себе си и постовете си, като се отдадат на партизанство.

Да си представим, че подуправителят беше посетил партийно събитие на Българска социалистическа партия. Или недай Боже на Движение за права и свободи, или на „ Възраждане “. Под прозорците на източното крило на централната ни банка към този момент щеше да има палатков лагер, затварящ площад „ Батенберг “ за авто трафик.

Но дано оставим настрани „ Продължаваме промяната “. След като записа от личното им виртуално заседание през май сподели, че за тях няма правила, нито полезности, всичко, ставащо през днешния ден може единствено да удостоверява кухотата на лозунгите им.

Тук има нещо доста по-страшно. От десетилетия в Българска народна банка не е имало подуправител с толкоз ниска професионална подготовка като Андрей Гюров. Политическите подкрепи разрешиха несъответстващата му кандидатура да се придвижи до един от най-високите постове в централната банка, което единствено по себе си би трябвало да ни тормози, тъй като след всеки негов ход група специалисти ще би трябвало да ревизират има ли гаф. А партийната принадлежност, която продължава да показва в композиция с некомпетентността му, която скоро ще стане ясна на сътрудниците в Европейската централна банка, ще бъдат най-сигурно доказателтво, че независимостта на Българска народна банка е  дискредитирана и то тъкмо от партията, която най-яростно драпа за приемане на еврото.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР