Доказано е, че редовните тренировки помагат за повишаване на енергийните

...
Доказано е, че редовните тренировки помагат за повишаване на енергийните
Коментари Харесай

4 доказани ползи от редовните тренировки

Доказано е, че постоянните тренировки оказват помощ за повишение на енергийните равнища и усъвършенстват настроението ви. То може да бъде обвързвано и с доста други изгоди за здравето, в това число понижен риск от хронични болести.

Упражнението се дефинира като всяко придвижване, което кара мускулите ви да работят и изисква тялото ви да гори калории.

Има доста типове физическа интензивност, в това число плуване, тичане и вървене, с цел да назовем единствено няколко.

Доказано е, че интензивността има доста изгоди за здравето, както физически, по този начин и душевен. Може даже да ви помогне да живеете по-дълго.

Ето 4-те най-хубави метода, по които постоянните извършения са от изгода за вашето тяло и мозък.

 

 

 

4 потвърдени изгоди от постоянните тренировки

1. Упражнението може да ви накара да се почувствате по-щастливи

 тренировки 4 потвърдени изгоди от постоянните тренировки фотография: pinterest

Доказано е, че осъществяването на тренировки усъвършенстват настроението ви и понижават възприятията на меланхолия, тревога и стрес.

Авторите на обзор от 2019 година откриха, че 10–30 минути извършения са задоволителни, с цел да подобрят настроението ви.

Упражнението може да увеличи чувствителността на мозъка към серотонин и норепинефрин. Тези хормони облекчават възприятието на меланхолия. Може също по този начин да усили производството на ендорфини, които спомагат за основаването на позитивни усеща и понижават чувството за болежка.

Спирането на извършения също може да повлияе на настроението ви. Преглед от 2017 година откри, че дейните хора, които са спрели да спортуват постоянно, са имали доста нарастване на признаците на меланхолия и тревога, даже единствено след няколко седмици.

2. Упражнението може да помогне с ръководството на тежестта

 тренировки 4 потвърдени изгоди от постоянните тренировки фотография: pinterest

Бездействието може да играе главен фактор за и затлъстяване, което може да докара до здравословни затруднения. Упражненията могат да ви оказват помощ да управлявате тежестта си, като спомагате за разхода на сила, прочут също като разход.

Вашето тяло изразходва сила по три метода:

мелене на храната
упражняване
поддържане на функционалностите на тялото, като сърдечната активност и дишането
Намаленият банкет на калории може да намали скоростта на метаболизма ви, което може краткотрайно да забави загубата на тегло. Редовните извършения обаче могат да усилят метаболизма ви. Това може да изгори повече калории и да ви помогне да управлявате тежестта си.

Комбинирането на аеробни извършения със съпротивителни тренировки също може да усили загубата на мазнини и поддържането на мускулна маса. Това може да ви помогне да управлявате тежестта си, да поддържате чиста мускулна маса и да намалите риска от

3. Упражненията са потребни за вашите мускули и кости

 тренировки 4 потвърдени изгоди от постоянните тренировки фотография: pinterest

Упражненията играят жизненоважна роля за построяването и поддържането на здрави мускули и кости.

С възрастта хората са склонни да губят мускулна маса, мощ и функционалност. Това води до нараснал риск от пострадване. Практикуването на постоянна физическа интензивност е от значително значение за понижаване на загубата на мускули и поддържане на силата с придвижване на възрастта.

Упражнението също оказва помощ за построяването на костна компактност. Авторите на обзор от 2022 година откриха, че постоянните тренировки доста усъвършенстват плътността на костите в лумбалните прешлени, шията и тазобедрените кости. Това може да помогне за попречване на остеопороза по-късно в живота.

Ударни извършения като гимнастика, тичане или футбол могат да оказват помощ за разпространение на по-висока костна компактност в съпоставяне със спортове без натоварване като плуване и колоездене.

4. Упражненията могат да покачат енергийните ви равнища

 тренировки 4 потвърдени изгоди от постоянните тренировки фотография: pinterest

Упражнението може да помогне за повишение на енергийните ви равнища, приближен източник, като в същото време оказва помощ за понижаване на умората. Това може да помогне като способ на лекуване, в случай че имате избрани здравословни проблеми, като рак.

Аеробните тренировки ускоряват сърдечно-съдовата ви система и усъвършенстват здравето на белите дробове, което може да помогне за равнищата на сила.

Сърцето ви изпомпва повече кръв, до момента в който се движите, доставяйки повече О2 на работещите ви мускули. С постоянни извършения сърцето ви става по-ефективно при преместването на О2 в кръвта ви.

С течение на времето упражненията водят до по-малко натоварване на белите дробове. Това е една от аргументите, заради които може да откриете, че все по-малко се задъхвате по време на подготовка, съгласно Американската белодробна асоциация.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР