Доказано е, че еднократното излагане на слънце с тежко изгаряне

...
Доказано е, че еднократното излагане на слънце с тежко изгаряне
Коментари Харесай

С какво е опасно дори еднократното слънчево изгаряне

" Доказано е, че еднократното излагане на слънце с тежко изгаряне усилва двукратно риска от развиване на кожен меланом. Това сподели за Радио " Фокус " – Пирин доктор Валерия Матеева, експерт по кожни и венерически заболявания. Тя разяснява въпросът за методите за оптималното предотвратяване на кожата в идните топли дни. " В летните месеци, когато слънцето е по-интензивно, съществува риск от прекалено излагане. Ние не забраняваме нищо, което е в някакви правила, даже гледаме благосклонно на излагането на слънце, когато не е в пиковите часове и когато е дозирано. В летните дни, когато става въпрос за времето сред 11.00 часа на обяд до 16.00 часа следобяд – става въпрос за доста мощно слънцегреене. При излизане на слънце в този часови диапазон е хубаво да имаме механична отбрана. Първото е шапка, която да защищава лицето и в случай че сме на плажа - тениска или фина материя с дълги ръкави, която да защищава зоните, които нормално са изложени на слънце ", разяснява доктор Валерия Матеева. По думите ѝ в летните месеци най-сериозният проблем е изгарянето.
" Важно е да се знае, че то е реакция на организма, която демонстрира, че по някакъв метод ние сме агресирали кожата. Доказано е, че еднократното излагане на слънце с тежко изгаряне усилва двукратно риска от развиване на кожен меланом ", сподели още доктор Валерия Матеева. Тя добави, че това е един от най-злокачествените тумори при индивида и е главната причина хората да заобикалят слънчевото изгаряне.
" От друга страна кожата помни всички часове, които е прекарала на слънце даже без изгаряне. В рамките на години и десетилетия реагира с появяването на разнообразни доброкачествени и в даден стадий при влечение към злокачествени образования, които обаче не са меланом. Това са разнообразни карциноми на кожата, които за благополучие имат релативно удобна прогноза ", добави доктор Валерия Матеева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР