Докато все още не е ясен точният механизъм на разпространение

...
Докато все още не е ясен точният механизъм на разпространение
Коментари Харесай

Нова заплаха! Вирусът вероятно се задържа върху замразени храни до 3 месеца

Докато към момента не е явен точният механизъм на разпространяване на новия ковид от огромен пазар за търговия на едро в Пекин, локалните управляващи предизвестиха да не се употребява сурова сьомга, откакто патогенът беше открит на дъските за транжиране на вносната риба, предава Ройтерс.

По този мотив организацията потърси мнението на специалисти дали Ковид-19 може да се популяризира чрез консумация или боравене с охладени или замразени храни. По мнението на господин У Цзуню, основен епидемиолог в Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите на КНР, вирусът може да се задържи върху замразени храни до три месеца. Неговото ведомство имало " мощни съмнения ", че инфектирани храни са провокирали новото огнище в Китай.

Но професорът по вирусология от Хонконгския университет Цзин Дун Юн отбрани друго мнение. Според него заразяването с вируси от замразена храна се следи при други патогени, като да вземем за пример при ротавируса и херпеса. Но ученият отбелязва, че SARS-CoV-2 и другите респираторни вируси заразяват, употребявайки различен механизъм - дихателните пътища, а не стомашно-чревния тракт. И че са нужни спомагателни проучвания, с цел да бъде потвърдено, че Ковид-19 може да се съобщи посредством контакт или при директна консумация на замразена храна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР