Докато висшият дипломат на Съединените щати приключва четвъртата си обиколка

...
Докато висшият дипломат на Съединените щати приключва четвъртата си обиколка
Коментари Харесай

„Все още няма финал“, докато Блинкън приключва последната си обиколка в Близкия изток: Анализатори

Докато висшият посланик на Съединените щати завършва четвъртата си обиколка в Близкия изток от началото на войната в Газа, външнополитическите анализатори се съмняват дали визитата беше акт на дипломация – или упражнение по „ надзор на вредите “.

В сряда държавният секретар Антъни Блинкен пътува от Израел до Западния бряг и по-късно до Бахрейн. Спирките бяха част от турне, включващо визити в Турция, Гърция, Йордания, Катар, Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия, с последна спирка в Египет в четвъртък.

Голяма част от вниманието беше върху продължаващата поддръжка на Съединени американски щати за Израел, до момента в който той продължава своята траяла месеци военна акция в Газа. Приблизително 23 357 палестинци са починали в тази атака на фона на възходящите опасения за нарушение на правата на индивида.

На конференция в Тел Авив във вторник, Блинкен се зае с постоянно повтаряни тематики: че администрацията на американския президент Джо Байдън „ продължава да стои “ на страната на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР