Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно

...
Докато върви разследването на атентата, Иван Гешев би било редно
Коментари Харесай

Алексей Петров: Сарафов е бил сложен в ъгъла и му се е наложило да направи изявление

„ Докато върви следствието на атентата, Иван Гешев би било редно да се отдръпна от поста си. Ще вземе най-разумното решение, не на база разбор. Смятам, че Гешев може да бъде потребен на доста места, той е правист ", заяви пред Нова телевизия бившият началник на ДАНС Алексей Петров. Неговото има беше забъркано към т. нар нападение против основния прокурор Иван Гешев.
Прочетете още
Той предложи прокуратурата да разкрие самоличността на мистичния израелски специалист, който се е озовал на мястото, където беше атакувана колата на Обвинител №1 и добави, че нито познава въпросният специалист, нито има връзка с него. Петров обаче уточни, че по това време в България е допустимо да е имало доста специалисти от Израел, защото техните експертизи са нужни у нас.

„ Не мога да кажа дали е имало нарушаване, тъй като не съм участвал, с цел да видя какви правила и процедури са спазени. Но от изказването на Сарафов разбирам, че не са спазени по един или метод, тъй като, самият той сподели, че Ясен Тодоров го е завел, без негово познание. Всъщност той пък е началник на следствието, което по този начин да се каже проверява покушението. Не е възможно основен прокурор да вкарва свои специалист, изключително когато става дума за следствие за самия него. И също така ние знаем, че основният прокурор не може да се меси на работата на прокурорите и следователите “, изясни някогашният началник на ДАНС пред Нова телевизия.

Петров класифицира изказването на Сарафов като импулсивно, непринудено. Той е на мнение, че шефът на Следствието е бил комплициран в ъгъла и му се е наложило да направи това изказване.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР