Докато украинският президент Володимир Зеленски е във Вашингтон, за да

...
Докато украинският президент Володимир Зеленски е във Вашингтон, за да
Коментари Харесай

Мнозинството не иска САЩ да дават оръжия на Украйна

Докато украинският президент Володимир Зеленски е във Вашингтон, с цел да убеди управляващите в Съединени американски щати да провиснал още военна помощ за Украйна, скорошно изследване на Си Ен Ен откри, че болшинството от американците са срещу такава.

Повечето запитани се опълчват на това Конгресът да позволи ново финансиране за поддръжка на Украйна във войната ѝ с Русия, съгласно изследването извършено от SSRS през август.

Като цяло 55% считат, че Конгресът на Съединени американски щати не би трябвало да позволява в допълнение финансиране в поддръжка на Украйна против 45%, които са на противоположното мнение.

Според 51% Съединени американски щати към този момент са създали задоволително, с цел да оказват помощ на Украйна, до момента в който 48% смятат, че би трябвало да създадат повече.

Разделението сред републиканци и демократи по тези въпроси се ускорява.

На въпроса за типовете помощ, които Съединени американски щати биха могли да дават на Украйна, има по-широка поддръжка за събиране на разследваща информация (63%) и военно образование (53%), в сравнение с за даване на оръжия (43%), както и доста дребна поддръжка за това американските военни сили да вземат присъединяване в бойни дейности (17%).

Мнозинството от американците показват угриженост, че войната на Русия в Украйна ще заплаши националната сигурност на Съединени американски щати (56%).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР