Докато тук, в Брюксел, се правят, че не виждат насилието

...
Докато тук, в Брюксел, се правят, че не виждат насилието
Коментари Харесай

Джамбазки: Омразата към българите в РСМ взима връх, а Брюксел се прави, че не вижда

„ Докато тук, в Брюксел, се вършат, че не виждат насилието и дискриминирането над българите в Северна Македония, там омразата взима връх. “

Това съобщи евродепутатът Ангел Джамбазки по време на съвещание на Групата на Европейските консерватори и реформисти, на което присъстваше и ръководителят на Европейския парламент /ЕП/ Роберта Мецола .

Той за следващ път напомни на своите сътрудници опитите за напън от страна на министъра на външните работи на Република Северна Македония /РСМ/ Буяр Османи и министъра по европейските въпроси Боян Маричич . Джамбазки посочи, че върху европейски представители от разнообразни политически групи в Екологичен потенциал непосредствено е оказвано въздействие, с цел да трансформират текстове в Доклада за напредъка на Република Северна Македония.

Българският евродепутат алармира Европейската комисия /ЕК/ и ръководителя на Екологичен потенциал Роберта Мецола, откакто в град Струга беше пребит съпредседателят на сдружението на българите в Северна Македония „ Шемето ” Бекир Кадриески . В сигнала си до институциите Ангел Джамбазки упорства най-накрая да се вземе отношение по отношение на варварските актове на принуждение и бруталното тъпчене на човешки права . Той попита дали ще бъде замразен преговорният развой , в случай че Северна Македония продължи да отхвърля вписването на българите в Конституцията си и гарантирането на тяхното пълноправие .

„ Гражданин с българско национално съзнание беше нападнат с думите „ замърсен българин “. Всеки отговор на Комисията, който съм получил, по отношение на език на омразата, набези и провокации, е „ следим обстановката. ”

Той напомня, че точно затварянето на очите пред насилието и омразата, подбудени от пропагандата и лъжите на политиците в Скопие, води до радикализация и набези . Съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация упорства Европейски Съюз да вземе отношение и да покаже на Северна Македония, че до момента в който не промени коренно политиката си по отношение на българите и България, няма място в европейското семейство .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР