Докато цяла Европа се бори с екстремни горещини и нарастващи

...
Докато цяла Европа се бори с екстремни горещини и нарастващи
Коментари Харесай

Испания забрани климатиците да бъдат нагласяни под 27 градуса

Докато цяла Европа се бори с рискови горещини и възходящи разноски за сила това лято, Испания издаде декрет, изискващ климатизацията на публичните места да бъде настроена на или над 27 градуса.

Мярката ще важи за офиси, магазини, питейни заведения и заведения за хранене, както и системите на градския превоз и транспортните центрове.

Насоките също по този начин включват поддържане на отоплението на или под 19 градуса по Целзий през зимата.

Указът е част от законопроект, признат от испанското държавно управление в опит да се понижи потреблението на газ в страната със 7%, в сходство с неотдавнашните енергийни съглашения на Европейския съюз за ограничение на зависимостта от съветски газ.

Магазините също ще бъдат задължени да държат вратите затворени, а отоплителните системи би трябвало да се ревизират по-често, с цел да се увеличи успеваемостта съгласно новите ограничения, сподели испанският министър на екологичния преход Тереза ​​Рибера.

Мерките включват изключване на осветлението на витрините след 22 часа. Уличното осветяване няма да бъде наранено.

Испанският министър председател Педро Санчес разгласи новия пакет предходната седмица, като сподели: „ Просто би трябвало да влезете в търговски център, с цел да разберете, че може би температурата е прекомерно ниска. “

Не всички чиновници са съгласни с измененията. Изабел Диас Аюсо, президент на общността на Мадрид, написа в туит: „ Това генерира неустановеност и плаши туризма и потреблението “.

Испания не е единствената европейска страна, която се пробва да се бори с потреблението на сила и разноските. Според The ​​Guardian Франция е споделила на компаниите, които употребяват климатици, да държат вратите си затворени или рискуват да бъдат санкционирани.

Германия забрани потреблението на мобилни климатици и вентилаторни нагреватели.

По време на гореща вълна предишния месец Испания записва температури до 43 градуса. Според испанския институт " Карлос III ", който всекидневно записва смъртни случаи, свързани с температурата, 360 смъртни случая са приписани на високи температури от 10 до 15 юли. Това се съпоставя с 27 смъртни случая, свързани с температурата през предходните шест дни.

Испания е една от най-горещите европейски страни през летните месеци. Страната към този момент имаше две горещи талази тази година с температури, които постоянно надвишаваха 40 градуса за няколко дни поред. Очаква се температурите още веднъж да се повишат през първите седмици на август.

Указът на Испания ще остане в действие най-малко до ноември 2023 г.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР