Докато текат може би последните часове на този парламент, депутатите

...
Докато текат може би последните часове на този парламент, депутатите
Коментари Харесай

Пак напрежение в НС: Скандали при обсъждането на промените в Закона за съдебната власт


Докато текат може би последните часове на този парламент, депутатите спориха за Закона за правосъдната власт и дали и 24 май да бъде народен празник.

Още първоначално имаше вербален конфликт: Поводът: ГЕРБ желаеха да се удължи срокът сред двете четения на Закона за правосъдната власт, който урежда действието на европейската прокуратура у нас.



„ 5 дни са малко за толкоз значим закон, дано добре обмислим текстовете в него “, сподели Радомир Чолаков, народен представител от ГЕРБ–СДС.

От „ Продължаваме промяната “ се усъмниха, че се цели съзнателно закъснение на закона.

„ ГЕРБ и Движение за права и свободи направиха всичко допустимо този законопроект да бъде занимателен и да не бъде признат, само че се надявам всички останали, които желаят да се случи нещо по правосъдната промяна и европрокуратурата, да не поддържат ", съобщи Настимир Ананиев, народен представител от Политическа партия.

" Моля да не допускате от тази естрада „ провалени политически цветарки “, които са управлявали с Борисов, и то сполучливо, негови ортаци по шкафчета, да раздават тук морал. Не позволявайте на долни лъжци от тази естрада да ръсят обиди “, сподели Хамид Хамид, народен представител от Движение за права и свободи.

Това докара до наказване на Хамид Хамид.

„ Възразявам против препоръчаното наказване и предлагам Миро Иванов да бъде осъден за това, че разрешава от тази естрада Ананиев да лъже необмислено “, съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадай.

„ Единственото, което върша, е да не търпя език на омразата и обръщенията сред депутати с оскърбителни думи, отговори Иванов. И, господин Карадайъ, доста скърбя, че за 7 месеца не сте запомни ли моето име - то е Мирослав, а не Миро “, отговори Мирослав Иванов, и. д. ръководител на Народно събрание.

Впоследствие спор породи и поради концепцията на ГЕРБ-СДС 24-ти май, а не трети март да е народен празник.

Депутатите на няколко пъти прекъсваха съвещанието си, а най-после то беше прекъснато, откакто се оказа, че няма кой да зададе въпрос на вътрешния министър в оставка Бойко Рашков.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР