Докато светът е съсредоточен върху Близкия Изток, доста интересни събития

...
Докато светът е съсредоточен върху Близкия Изток, доста интересни събития
Коментари Харесай

Какво става?! Китай вдигна по тревога страшна армада от кораби, подводници и изтребители

Докато светът е концентриран върху Близкия Изток, много забавни събития се развиват и в Далечния Изток. Пекин се готви за огромни военни учения в Южнокитайско море, при което до крайбрежията на противоречивия Тайван. Китай е решил да увеличи бдителността по крайбрежията си в отговор на експанзията на Съединени американски щати в Сирия. Почти 150 кораба и подводници, над 70 изтребители и 10 000 моряци са задействани по паника, подадена от китайския президент, предават международните осведомителни организации, написа Блиц.

" Трябва да осъществяваме напълно концепциите на Комунистическата партия за построяването на мощни и правилни въоръжени сили, за укрепването им чрез промени и технологии, да ги управляваме в сходство със закона. Трябва праволинейно да се придържаме към процеса за рационализация на ВМФ на Китай, длъжни сме да вкарваме нововъведения и да се стремим към превръщането на нашия флот в действие от международно ниво ", съобщи Си Дзинпин. 

Вдъхновяващата тирада водачът на Комунистическата партия произнесе пред моряци на палубата на най-новия самолетоносач " Ляонин ". Главнокомандващият прикани военните да бъдат лоялни на партията и държавното управление на страната и да стоят на стража в името на сигурността на родината. Ученията на ВМФ на Китайската народно-освободителна войска стартират на фона на изострянето на връзките със Съединени американски щати, осведомят държавните китайски медии.

В последните месеци управляващите на Съединени американски щати нагнетяват ситуацията към Тайван. Съгласува се контракт съвсем за милиард и половина $, в границите на който Вашингтон би трябвало да достави модерно въоръжение на Тайпе. Това, на собствен ред, разпалва остарелия спор. Така, на 18 април китайският флот ще се приближи до Тайванския проток, където ще се състои и главната фаза на ученията. Една от аргументите за военните маневри са дейностите на Съединени американски щати в Сирия. Според редица задгранични политолози, Китай в качеството си на стратегически сътрудник на Русия по този метод се стреми да поддържа Москва при решаването на международните спорове. 

Според военните специалисти, Китай с огромните учения желае да покаже мощта на своя флот, който в последните години е подложен на интензивни промени. Основно се залага на внедряването на супер съвременни оръжия. 

Също по този начин, Китай е оповестил по този начин наречените " червени линии ", чието прекосяване той не би разрешил, стягайки мускули до границите на стратегическите сътрудници на Вашингтон. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР