Докато специализираната прокуратура умува дали заради водната криза в Перник

...
Докато специализираната прокуратура умува дали заради водната криза в Перник
Коментари Харесай

"Перник нема вода" – смешно страшно

Докато профилираната прокуратура умува дали поради водната рецесия в Перник и района да упрекна министрите на районното развиване и на околната среда – Петя Аврамова и Нено Димов, а перничани са застрашени от още по-тежък режим от на следващия ден, националното творчество кипи.

Пернишката фолкпевица Ива Давидова стана звезда за часове, откакто в интернет се завъртя новият й клип с авторската й ария " Перник нема вода "



В игривата граовска (бел.ред. - Граово е историко-географска и етнографска област в Западна България, област Перник) ария се предвижда, че " вОда нема и да има в язовир " Студена ", както и че режимът на водата

няма да попречи на пострадалите жители да " одат къпани " и да се напият.

Певицата изясни по " Нова телевизия ", че кварталът, в който живее, е на изсъхнал режим даже когато водата е пусната.
" Всеки ден звънях на ВиК и всеки ден те ми обясняваха, че водата е пусната. Но водата не стигаше до нас и ние, съкварталци, бяхме извънредно изнервени. Непрекъснато си трансферират отговорността, а ние, перничани, бедстваме. В битов проект е трагикомично, всички сме с бидони. Аз имам машина за вода, която постоянно зареждам. От една страна за питейна вода, от друга да ми излиза и топла вода, когато се обливам – то е трагикомедия в действителност. Понякога очаквам до 2-3 часа през нощта да пристигна вода, с цел да мога да си спретна къщата, да пусна пералня. На доста от жителите от чешмите им тече кална вода. Човек се къпе на боязън дали няма да му спре водата, в случай че изобщо я има ", споделя Давидова.

" Господари на ефира " разгласиха видео, от което се разбра, че жителите на града още веднъж са без вода, тъй като управителни фактори са се надявали да завали дъжд в древен количества, само че уви това не станало. Припомниха и фамозния си клип със

закоравелия пияница, на който лекар Радева му е " заб-ра-ни-ла да пие вода ",

тъй като в нея има микроби. И обобщиха, че към известните знаци на Перник - " Голф " и винкел, към този момент е прибавен и пресъхналият язовир.



Вицове по тематиката роди и карцерът на шефа на Пътното ръководство в Перник Петър Басмаджиев, откакто при инспекция се открило, че кара пийнал. Във " Facebook " се появиха шеговити мнения: " Е, па като нема вОда, що че пие? Боза ли? ", " Е, вода ли да пие, то нема? ", " Нали няма вода там – жаден ли да върви? "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР