Докато спазвахме мерките почти бяхме излезли от кризата с коронавируса.

...
Докато спазвахме мерките почти бяхме излезли от кризата с коронавируса.
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: Намираме се във вторичния пик от първата вълна на короновируса

„ Докато спазвахме ограниченията съвсем бяхме излезли от рецесията с ковид. Сега обаче изтървахме обстановката и поради това се появи вторичният пик “. Това съобщи проф. Николай Витанов в предаването " Лице в лице " по БТВ.
„ Намираме се във вторичния пик от първата вълна на короновируса. Предполага се, че втората вълна от COVID-19 ще е наесен. Първия пик минахме около Великден. Същата обстановка се получи в Сингапур. Те отпуснаха ограниченията и обстановката се утежни “, добави професорът.
Във връзка с това, че организацията End Coronavirus слага страната измежду тези, които не могат да овладеят обстановката с ковид паралелно със Съединени американски щати и Англия, Витанов, съобщи, че България не е в тази зона. „ Моята цел не е да дефинирам къде сме. Целта на моите калкулации е да дефинирам по какъв начин се развива епидемията в България. Проф. Кунчев и Кантарджиев добре се оправят. Броят на случаите ще стартира да понижава. Вървяхме нагоре, стигнахме до 90-100, в този момент се връщаме на към 50. Когато бе първичният пик, тестванията бяха 500-600, в този момент са към 2 000. Колкото повече се тества, толкоз повече инфектирани се откриват “, уточни Витанов.
„ Епидемията при нас се развива на клъстери. В България към този момент клъстерите се хващат “, сподели още професорът. В отговор на въпроса да чакаме ли през лятото някакъв гърмеж, защото ще дойдат чужденци, той уточни, че " човек би трябвало да се надява на най-хубавото и да чака най-лошото ". „ Трябва да подготвим здравната система, очаквайки най-лошото, би трябвало да се приготви обстановката на морето. Бургас и Варна са способни да се оправят с сходни случаи%, сподели Витанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР