Докато САЩ затвърждават водещата си позиция в индустрията за добив

...
Докато САЩ затвърждават водещата си позиция в индустрията за добив
Коментари Харесай

Китай отново е на второ място в света по добив на биткойн

Докато Съединени американски щати затвърждават водещата си позиция в промишлеността за рандеман на биткойни, Китай си върна второто място в международната ранглиста, макар че предходната година тази активност беше неразрешена.

Според отчет, оповестен ден по-рано от Центъра за различно финансиране в Кеймбридж (CCAF), сред септември 2021 година и януари 2022 година на Съединени американски щати се падат 37,84% от световния хешрейт - мярка за изчислителната мощност, употребена за рандеман на цифрова валута. След като за малко спаднаха след подновяването на китайските регулации, процентите на хеш се върнаха на първичните си равнища предходната година, а по-късно продължиха да порастват и да чупят върхове. Според CCAF след миналогодишната възбрана за рандеман в Китай, страната внезапно е посочила внезапен скок на интензивността посредством " скрити интервенции за рандеман " и " още веднъж се е трансформирала в главен добивен център ", като е взела 21,11% от международния хешрейт.

" Това навежда на мисълта, че в страната се развива незаконна активност, което емпирично удостоверява догатките на експертите в сектора, които от дълго време съществуват " - се споделя в отчета. През май предходната година Пекин усили напъните си за битка с криптовалутната промишленост, само че наподобява, че локалните миньори не престават да работят посредством VPN. Поради това резултатите от изследването на CCAF може да са даже занижени. То се основава на данни за геолокация, до момента в който участниците в бранша може да са употребявали средства, с цел да скрият местоположението си.

На трето място в отчета се подрежда Казахстан с 13,22% от международния дял от добива, следван от Канада (6,48%) и Русия (4,66%), които допълват челната петица.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР