Докато рулетката на мандатите за съставяне на правителство не престане

...
Докато рулетката на мандатите за съставяне на правителство не престане
Коментари Харесай

Росен Желязков: Докато рулетката не спре да се върти, всичко е възможно

Докато рулетката на мандатите за сформиране на държавно управление не престане да се върти, всички разновидности са вероятни. Затова се сервират всички вероятни варианти, които би трябвало да се проследят деликатно и добре да се проучват. Toва съобщи депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Народното събрание Росен Желязков пред Българска национална телевизия.

Преди срещата на ГЕРБ с Политическа партия във вторник всички мнения пред медии, камери какво и по какъв начин би бил резултатът са мощно пресилени. Разговорите са единствено начало за търсене единодушие по политики и не значат обединението и поддръжка за сформиране на държавно управление, изясни Желязков. Политическа партия отиват на диалози с 16 точки, само че единственият въпрос е по какъв начин тяхната система ще се хармонизира с точка 13 - намаление на бюджетни недостиг.

По думите му тематиката, която интересува обществото е дали ще има постоянно държавно управление или не. Сегашното служебно държавно управление се оправя добре, само че в случай че не сформира държавно управление, президентът Румен Радев ще разпусне Народното събрание и отиваме на нови избори, посочи Желязков.

Отиването на избори следващата година, най-вероятно март месец, ще ни изпрати в обстановката да бъдем в същото състояние. Представете си в границите на една година тежки парламентарни избори, идни локални избори и тогава да се чака, че потретването и почетвъртването на едно и също нещо,да се чака друг резултат, само че няма да го има, разяснява Росен Желязков.

Досега той слушал от депутатите какво няма да се поддържа, само че идната среща във вторник сред Политическа партия и ГЕРБ би трябвало да даде отговори на въпросите какво ще се поддържа. Според Желязков сега топката е в полето и на президента, и на парламентарните групи. В момента имаме една илюстрация на това какво е президентска република. В момента сме тъкмо президентска република, тъй като има едно служебно държавно управление, което Народното събрание не може да смъкна, посочи Желязков.

По отношение на измененията в Изборния кодекс, той добави, че обществото е разграничено по тази причина дали да се гласоподава с машини или с хартия. Затова ГЕРБ подкрепили предлагането на Българска социалистическа партия да има смесено гласоподаване - и с хартия, и с машина да може да се гласоподава.

ГЕРБ поддържат и двата законопроекта за промени в КПКОНПИ - както на Политическа партия, по този начин и на Министерство на правораздаването.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР