Докато проливен дъжд и ветрове със скорост от 241 км/ч

...
Докато проливен дъжд и ветрове със скорост от 241 км/ч
Коментари Харесай

Да те носи торнадо близо 400 метра, но въпреки това да оцелееш

Докато пороен дъжд и ветрове със скорост от 241 км/ч в час опустошават мобилната къща на баба му, 19-годишният Мат Сутър единствено по боксерки стои на дивана в хола и се мъчи да затвори прозореца. Той няма визия, че ще сложи международен връх.

На 12 март 2006 година караваната, в която Мат живее с баба си и чичо си в Мисури, Съединени американски щати, е пометена от торнадо. Мат в засмукан и изстрелян на 398 метра разстояние и като по знамение не умира.

В резултат на това той слага връх за най-голямото разстояние, претърпяно в торнадо. Twister е оценено с F2 по скалата на Fujita за оценка на интензитета на торнадо, което значи, че е " доста " торнадо с задоволително мощ, с цел да събори покриви на къщи, да повдигне коли от земята и да унищожи мобилни домове.

" Ставаше все по-силно и по-силно, като че ли 10 военни самолета идваха към нас ", споделя Мат пред Springfield News-Leader една седмица след събитието. Външните порти на караваната са издухани от пантите си и Мат си спомняи, че подът се " движи като желе ".

В гонене на убийствено торнадо

Трейлър на " Туистърс "

Докато се бори за равновесие, главата му ненадейно е ударена от тежка лампа, която го поваля в безсъзнание. Когато стените на ремаркето се срутват, Мат е вдигнат от торнадото и прелетява на 398 метра във въздуха.

Окървавен и объркан, Мат изпада от тази буря на ограда от бодлива тел. За да избяга от обсега на торнадото изтичва по чакълен път и блъска вратата на първата къща, която вижда. Съседът Дон Корнелисън се обажда на брата на Мат, който го кара назад до мястото, където е било ремаркето. Бабата и чичото на Мат са заровени под отломките на опустошения им дом, само че и двамата оцеляват и съумяват да се освободят преди Мат да дойде.
 Снимка 661672

Разстоянието, което Мат прелита, е измерено от чиновник на Националната метеорологична работа благодарение на GPS устройство. Един от най-хубавите откриватели на торнадо в Съединени американски щати, Том Гразулис, споделя, че не познава някой, който да е бил отвеян толкоз надалеч от торнадо и да е живял, с цел да опише историята. Според него Мат е засенчил предходния връх, подложен през 1955 година от деветгодишно момиче и понито му, които са били на практика невредими, откакто са носени към 300 метра от торнадо.
 Весела Бабинова в
От " Нощна пеперуда " до " Пистолет в торнадо " – Весела Бабинова продължава да държи публиката в ръцете си

Актрисата за провокациите и приликите с героинята ѝ Анджела

Тъй като е в безсъзнание, Мат няма спомен за полета си във въздуха, само че неговият доктор споделя, че пострадванията му или неналичието на такива поддържат концепцията, че той е бил повдигнат в небето, а не издухан по земята, което би довело до допълнително повърхностни охлузвания и травми на тялото, написа UNILAD.

След това трудно тестване Мат не крие, че е признателен, че е жив, по тази причина и стартира да върви на черква по постоянно, което прави и до ден сегашен. Той оказва помощ на баба си да построи още веднъж дома си, дружно с подземна маза, тъй че никой от фамилията му да няма шанса да счупи неговия връх в бъдеще.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР