Докато президентът Байдън уверява, че е готов да помогне на

...
Докато президентът Байдън уверява, че е готов да помогне на
Коментари Харесай

Западното послание към Киев: Украйна има пет месеца, за да победи Русия

Докато президентът Байдън твърди, че е подготвен да помогне на Украйна толкоз, колкото е належащо, социологическите изследвания на публичното мнение разкриват, че поддръжката за тази политика понижава, и то измежду последователите на Републиканската партия.
По тази причина Вашингтон гледа на идващите пет месеца като на сериозен интервал, през който Украйна би трябвало да покаже че дадените й милиарди не са пропилени и да има забележим триумф на бойното поле, споделиха европейци, постоянно обсъждащи с Белия дом обстановката в Украйна.
Един от тях счита, че за Съединени американски щати е значимо да показват украинската война като триумф пред американците, с цел да потвърдят, че пакетите с оръжейна помощ са помогнали за триумфа на украинската атака. А съгласно различен върховен европейски служител Съединени американски щати не могат непрекъснато да дават на Киев военна помощ в сегашните мащаби. Сегашното равнище на поддръжка може да се задържи година-две, само че не повече.
Изпратените на Киев 48 милиарда $ ще изтекат през септември 2023-та, когато приключва фискалната година в Съединени американски щати, а новият финансов пакет ще бъде гласуван в Конгреса през есента, и то на фона на акцията за президентските избори през ноември 2024-та. Затова европейците са все по-притеснени, че Белият дом няма да може да обезпечи в предизборната година тази поддръжка, която сега дава на Украйна.
В изявление за Си Ен Ен Доналд Тръмп - най-вероятният републикански претендент за президент, отхвърли да каже дали желае Украйна да завоюва войната и за следващ път съобщи, че като президент може да спре войната за 24 часа.
Съюзниците на Киев имат вяра, че подкрепеното със западни оръжия украинско контранастъпление ще е сполучливо, което ще принуди Путин да договаря за преустановяване на войната. На Зеленски му дават да разбере, че това е максимумът военна поддръжка, който може да получи, счита почитан европейски служител. Според него щатският бюджет към този момент не може да написа чекове, а и военните фабрики в Европа сега работят на цялостни обороти.
По мнението на различен служител, в случай че до септември т.г. Украйна не реализира осезаеми победи, натискът върху нея да стартира договаряния ще е голям. Ако украинската контраатака пречупи съветските елементи, същото ще важи и за Русия.> Със съкращения
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР