Докато представителят на Охайо Джим Джордан се доближава до това

...
Докато представителят на Охайо Джим Джордан се доближава до това
Коментари Харесай

Джордан работи за успокояване на страховете за набиране на средства в стремежа си да стане оратор

Докато представителят на Охайо Джим Джордан се приближава до това да си обезпечи чукчето на представителя, той работи, с цел да разсее терзанията на по-утвърденото крило на Републиканската партия за това по какъв начин неговото председателство може да попречи на способността им да съберат пари за акцията и да запазят болшинството в Камарата през идната година.

Няколко републикански законодатели, сътрудници и оперативни чиновници споделиха на CNN, че се тормозят, че политиката на Йордания за мятане на пламъци – и ролята му в опитите му да помогне на Доналд Тръмп да анулира изборите през 2020 година – може да бъде пасив в основни променливи региони и да отблъсне главните донори.

Един участник в набирането на средства от Републиканската партия, който е събрал пари за предходни републикански представители, сподели пред CNN, че са дали обещание да не събират пари за Джордан, в случай че той стане представител. Набирането на средства също сподели, че голям брой донори на Републиканската партия са показали, че не биха понижили огромни чекове за партията и биха предпочели да влагат в опит да извърнат Сената, в сравнение с да заложат на Камарата, което те виждат като доста по-рисковано предложение, в случай че Джордан държи чукчето.

„ Ще би трябвало да разбираем на главните донори за какво си коства да влагаме “, сподели един от републиканските оператори пред CNN.

Добави републикански законодател, който към момента е на оградата по отношение на Йордания: „ Истинско безпокойствие е, че той не играе добре в лилавите региони. “

Джордан работи, с цел да смекчи тези опасения в частни диалози с въздържатели, потвърждавайки, че ще може да притегли по-консервативни донори, които другояче не биха съдействали за главния партиен уред, и изтъквайки, че инфраструктурата, построена от някогашния ръководител Кевин Маккарти, към момента ще да бъде на мястото си, съгласно голям брой източници, осведомени с неговия терен.

Йордания също даде обещание да пази умерените и някои законодатели считат, че поддръжката на Йордания – и противоположното – може да ги изолира от десни първоначални закани. И като знак за това по какъв начин това обръщение играе, Джордан доста понижи опозицията си през последните 24 часа, в това число от умереното крило.

" Г-н. Джордан е подготвен да набира средства за всички членове на конференцията на Републиканската партия в цялата страна, когато той е представител “, сподели източник, осведомен с представянето на Джордан, сподели пред CNN.

Някои от съдружниците на Йордания също по този начин показаха, че някои съществени донори са дали обещание да спрат да дават средства за партията след офанзивата на Капитолия от 6 януари 2021 година, само че те започнаха да се връщат с течение на времето.

Но демократите към този момент се приготвят за това по какъв начин да оформят председателство в Йордания в своя изгода, с цел да навлязат в междинните мандати идната година. Кампанията на демократите в Камарата на представителите изпраща известия за вести, в които се акцентират републиканците в Камарата на представителите, които съставляват умерени или изменящи се региони, които поддържат Йордания.

А външна група, насочена към демократите, Congressional Integrity Project, започва нова цифрова реклама в понеделник в 18-те региона, които републиканците съставляват и президентът Джо Байдън също завоюва, наблягайки ролята на Джордан в опитите да помогне на Тръмп да анулира изборите през 2020 година

Оперативният представител на Републиканската партия се тревожи, че в случай че Джордан се изкачи до председателския пост, това може да въодушеви нови пенсионирания на Републиканската партия – и да сложи в игра повече републикански места. Оперативният сътрудник сподели още, че даже Джордан да може да отбрани уязвимите членове отдясно, остава открит въпросът дали той може да ги отбрани от левицата, която към този момент отделя слюнка от вероятността Джордан да бъде представител и Тръмп да бъде претендент за президент на Републиканската партия.

„ Като обвързват политическото си бъдеще с крайнодесен екстремист, отричащ избори, надъхан против правоприлагането, тези по този начин наречени умерени персони доставят наличието на DCCC за рекламни акции преди идната година, само че по-важното е, че те вършат сериозна неприятна услуга на страната си “, сподели представителят на Комитета за акцията на Демократическата партия в Конгреса Виет Шелтън пред CNN.

„ Току-що убихме нашата златна гъска “

Маккарти е всеобщ набирач на средства за партията и е прекарал повече от десетилетие в построяването на своята политическа активност и връзки с милиардери донори. Неговият политически екип неотдавна разгласи, че е донесъл рекордните 78 милиона $ за републиканците през този цикъл.

Маккарти към момента може да е еднакъв измежду класата на донорите, само че не е ясно какъв брой деен възнамерява да бъде - и дали към момента ще има същата прелест в този момент като елементарен член.

И до момента в който Лидерският фонд на Конгреса, супер PAC, координиран с Маккарти, евентуално ще премине към идващия представител, това не е гаранция, че връзките – и инспекциите на донорите – ще последват образеца.

„ Току-що убихме нашата златна гъска “, сподели републиканец пред CNN, откакто Маккарти беше свален от поста на представител.

CLF обаче пусна меморандум до донорите, обещавайки да остане зает с преизбирането на републиканците, без значение кой е отпред.

„ CLF не е чужд за преходите в управлението на Камарата на представителите, защото преминахме през продуктивни преходи от представителите Бонер през Райън до Маккарти и това няма да е по-различно “, написа Дан Констън, президент на CLF, в записка, получена от CNN. „ Ще останем добър собственик на донорски запаси и дейно оръжие за отбрана на нашите настоящи чиновници и избиране на открояващи се претенденти. “

Джордан обаче е известен вдясно и е подобрил качествата си за набиране на средства през годините, до момента в който се издигаше в йерархията. Джордан – който едвам неотдавна стана ръководител на правосъдната комисия – е събрал повече от 14 милиона $ през този цикъл, съгласно данни на Федералната изборна комисия.

Но има известно безпокойствие в Републиканската партия по отношение на резултатите на Джордан, когато става въпрос за присъединяване му в минали избори. Политическото поделение на Форума за независимост на Камарата, за което Джордан събра милиони, поддържа първичните провокации на 10 титуляри на Републиканската партия през последните няколко цикъла.

Джордан обаче даде обещание да бъде отборен състезател и да сплоти конференцията, в случай че стане представител, и също по този начин даде обещание да не разреши на Камарата да изпадне в дисфункция под негово наблюдаване – обръщение, което продаде някои основни републиканци.

„ Неговата концепция е да подсигурява, че имаме функционално държавно управление и че можем да работим като конференция, с цел да продължим напред “, сподели представителят на Републиканската партия Дерик Ван Орден от Уисконсин, който в началото поддържа водача на болшинството в Камарата на представителите Стив Скалийс за представител, само че в този момент поддържа Джордан, сподели CNN.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР