Докато повечето страни в света са изолирани заради пандемията на

...
Докато повечето страни в света са изолирани заради пандемията на
Коментари Харесай

САЩ отслабват - за сметка на Русия

Докато множеството страни в света са изолирани поради пандемията на новия ковид, войните и политическите измами не престават в Близкия изток. На фона на това комплициране Русия непрестанно прогресира в своите действия, които представителят на Държавния департамент Морган Ортагус назова " злонамерена интервенция " в района, разясняват от вестник The Washington Post, съобщи организация " Фокус ".

Американската администрация изрази своята угриженост за дейностите на Русия по-рано по време на необикновен брифинг пред пресата от трима висши чиновници на Държавния департамент. Хенри Устър, асистент държавен секретар на Съединени американски щати за Близкия изток, разказа тази угриженост по следния метод: „ Кремъл употребява военна мощ, медиатори и дезинформация, с цел да разшири въздействието си в (Средиземноморието). "

Русия се възползва от събитията и подхожда към споровете в Сирия и Либия извънредно опортюнистично, употребявайки наемна войска, известна като групата " Вагнер ", която се ръководи от другар на президента Владимир Путин. Местните милиции, участващи в тези войни, са изтощени, само че опитите за подписване на мирни съглашения се провалят, както в Йемен. В резултат на това може да се случи фактически разделяне на териториите и на трите страни - и споровете да бъдат замразени, заради което тези страни ще останат разпокъсани и уязвими. Русия, най-вероятно, ще се разгласи за състезател с няколко значими военни бази в Средиземно море, реализирайки вековна си фантазия. В Сирия съветските войски управляват авиобазата Хмеймим и пристанището на Тартус, а през януари те помогнаха за завладяването на авиобазата Ал Гардабия в Либия покрай Сирт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР