Докато по-голямата част от страните вървят развиват политиките си по

...
Докато по-голямата част от страните вървят развиват политиките си по
Коментари Харесай

Северна Корея - 13 строги и абсурдни забрани

Докато по-голямата част от страните вървят развиват политиките си във връзка с екологията, технологиите и човешките права, в света към момента има страни, които се занимават с надалеч по-маловажни въпроси, като че ли са изпаднали във безконечна (и абсурдна) заспалост.
 Смартфоните в Северна Корея и каква роля играят те в живота на хората там
Защо смарт телефоните в Северна Корея са като злато

Лишенията зад лукса да имаш смарт телефон в азиатската страна

Повечето вести от Северна Корея са свързани или с някое ново тестване на нуклеарни ракети, или с следващата странна възбрана на ръководещите.

Неотдавна водачът Ким Чен-ун, да вземем за пример издаде закон, с който разгласи, че притежанието на домашни кучета е нелегално, тъй като са " буржоазни ", и подреди доброволното им предаване или насилствена конфискуване.
 Северна Корея, конфискуването на домашните кучета и потреблението им за храна
Когато домашните любимци се трансфорат в храна

Новата концепцията на Ким Чен-ун

Но това е следващото Ново 20 от азиатската страна, където локалните могат единствено да си мечтаят за редица обикновени улеснения, с които сме привикнали. Ето някои от тях:

По-така прическа?! Забранено!

В Северна Корея служителите на реда могат непосредствено да приберат всеки с по-креативна прическа, в смисъл - в случай че не дава отговор на насоките, дадени от държавното управление.
 Снимка 518238

Фризьорите и бръснарите съблюдават следните строги условия: косата при мъжете би трябвало да е над ушите, а водачът Ким Чен-ун харесва най-вече дамите с дължина вид фасул до брадичката.

Чужденците пазарят разделно

Чужденците пазарят в особено предопределени за тях магазини, в които някои артикули на локалните им се костват странни, а от време на време са и неразрешени. Като с корекомите едно време.

Има го и противоположният вид - туристите в Северна Корея нямат право да влизат в магазините, предопределени за корейските консуматори.

Снимките - единствено с позволение

Дори и да стигнем до Севера Корея, преживяването ни като туристи изобщо няма да е цялостно. Можем да снимаме единствено на избрани за задачата места и парадокс да минем метър, тъй като неразделно ще ни следва лидер, с цел да ни държи изкъсо от самото начало.
 Забравете за фотосите по тези места
Забравете за фотосите по тези места

В Северна Корея всичко е неразрешено

Без вериги за бързо хранене

Ето едно предписание, което на фона на останалите звучи една концепция по-разумно - тук няма заведения за хранене за бързо хранене от вида на McDonald " s, KFC или Burger King. Изключение прави единствено едно заведението на McDonald " s, намерено особено за Зимните Олимпийски игри в селището ПьонгЧанг през 2018 година
 Снимка 518240

Идеята е умерено и без да се разсейваме от вносен джънк фууд, да опитаме, неведнъж, локалния кулинарен артикул " кимчи " (вид ферментирало зеле).
 Сокът от кисели краставички, махмурлукът, мускулните крампи, слънчевото изгаряне и защо още оказва помощ той
Какво да вършим със сока от киселите краставички

Защото той изобщо не е за изхвърляне

Пътуванията - лимитирани

За корейците почивката в чужбина е неразрешен плод. Международните полети са необичайност, като се изключи тези до Русия и Китай.

И освен - даже навътре в страната пътуванията са проблем и изискват позволение от държавното управление, даже и за посещаване при родственици в най-близкия град, да речем.

Никаква кока-кола

Това е единственото място в света, където известната в целия свят газирана напитка е строго неразрешена. Не ни се мисли за следствията, в случай че някой успее да вкара някое и друго кенче.

Международните диалози

Мобилните телефони са необичайност и имат обсег единствено в страната. Всички позвънявания до номера отвън Северна Корея са блокирани.

Медиите

Както знаем, новинарските медии в Северна Корея са под непоколебим надзор от страна на държавното управление. По-лошото е, че и в библиотеките не се намират остарели издания, с цел да може ръководещата комунистическа партия да трансформира концепциите си когато и да е, т.е., всички доказателства са изтрити.
 Снимка 518241

Автомобилите - необичайност

В Северна Корея колите са необикновена панорама и още веднъж най-вече елитът може да си ги разреши. Велосипедите също не са по джоба на всеки и се продават основно в Пхенян.

Севернокорейският " интернет "

Думата " интернет " в Северна Корея е напряко мръсна и, естествено, е смъртна опасност за режима. Все отново, и корейците не са лишени изцяло от този тип услуга, само че тя още веднъж е видоизменена от държавното управление.

Нарича се Kwamyong и предлага достъп до към 5 хиляди уеб страницата, несъмнено, утвърдени и следени от партията.

Дамските превръзки и тампони

Месечният цикъл при нежната половина по принцип не е прелестен, а в азиатската страна в допълнение усложнявят ситуацията на дамите. В тази азиатска страна тампоните и превръзките не са необятно публикувани, ето за какво за задачата към момента употребява най-вече плат. Без коментар.
 Снимка 518239

Сините дънки

Тук и цветът на дънките е от голямо решение - синият вид е знак на западното въздействие и локалните го заобикалят с двеста.

На нас, туристите ни е простено, само че не и в случай че решим да посетим паметниците на починалите водачи Ким Ир Сен и сина му Ким Чен Ир. Там не се влиза с джинси в синьо. Все отново, би трябвало да проявим почитание, прецизират от Tips and Tricks.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР