Докато обикновения руснак живее с доста лишения и ограничения, приближените

...
Докато обикновения руснак живее с доста лишения и ограничения, приближените
Коментари Харесай

Защо Доминикa е рай за руските олигарси и как се заобикалят европейски санкции

Докато елементарния руснак живее с много ограничения и ограничавания, доближените до Владимир Путин са разкрили своя политически и финансов парадайс

Джордж Оруел е човек, който освен е съумял да види комунистическата концепция онлайн, само че даже и да влезе в битка с нея още от времето на военачалник Франко. По-късно се радват безсмъртните писания като „ 1984 “ и „ Животинската плантация “. Ако си спомняте втората книга, най-вероятно може да си спомните и разпоредбите при втората промяна на властта. Едно от всички гласеше: „ Всички са равни, само че някои са по-равни. “

И въпреки да приказваме за публицист, който е творил във времето на Студената война, неговите правила за ръководството на Русия не престават да важат. И пишем тези редове с ясното схващане, че до момента в който елементарния руснак живее с много ограничения и ограничавания, доближените до Владимир Путин са разкрили своя политически и финансов парадайс и са доста надалеч от термини като наказания и война. Говорим за олигарсите, които умерено могат да обикалят света, да преминат всяка една пълномощия и да имат достъп до банковите системи по света, употребявайки по този начин наречения „ златен паспорт “, публикуван от Доминика в Карибите.

Какво е условието за изкарването на подобен паспорт? На първо място би трябвало да бъдете съветски родолюбец. Омар Муртазалиев го знае доста добре, той е шеф на Руската федерация по битка и на всеки 9-ти май излиза на покрива на първокласното си жилище, покрай Кремъл, поставя анцунг с огромни надписи „ Русия “ в цветовете на съветския байрак и размахва два флага – единият е на Свети Георги, до момента в който последният е връчен на някое от децата. Необходимо е да има такава показност, с която да пристигна и почетният медал на достойнството, връчен персонално от Владимир Путин.

Това не е първата премия, Муртазалиев е и един от създателите на Дагестанската благотворителна фондация „ Чисто сърце “, от там идва и различен медал, връчен от Путин. През 90-те години тъкмо Муртазалиев се занимава с финансирането на Руската федерация по битка и строи разнообразни подготвителни зали, сиропиталища, учебни заведения и даже подвига скулптура в родния си град.

Това е позитивната страна и не можем да отречем, че предприемачът в действителност се пробва да завоюва вниманието, въпреки всичко се приказва за национализъм и обич към родината. Има единствено един проблем, никой даже не подозира, че Омар от дълго време не е съветски жител, сменил е съветския паспорт с доминикански – дребен остров на Карибите. Говорим обаче за Доминика, а не за Доминиканската република – има разлика сред двете.

Самият остров е с дължина от едвам 50 километра с популация от 72 хиляди индивида – към 45 пъти по-малко, в сравнение с в Дагестан. По последни данни, Доминика даже не може да се похвали с цялостната си популация на острова, става известно, че към 30 хиляди души не живеят там, а са част от рисково богатите хора на планетата.

В последните няколко години има доста по-висок интерес за придобиването на златни паспорти, в сравнение с през последните 7 години. По информация на Доминика, хората, които са придобили този документ, действително имат стотици милиарди долари като капитал.

През последните месеци точно медии като Проект Медия са съумели да открият информация за 8000 поданика на Доминика, които са се сдобили с известния златен паспорт. Информацията за тези хора е на практика отворена, само че постоянно е лимитирана от най-различни дребни закони. За да се стигне до нея, индивидът би трябвало да познава системата от вътрешната страна.

Тяхното изследване демонстрира, че към 400 души от Русия, Украйна, Беларус и Казахстан са разпознати като публични носители на един от най-силните документи в света. Интересното е, че измежду тях участва и шефа на Руската федерация по битка. И в случай че би трябвало да бъдем почтени, описът с останалите фрагменти също е обаятелен.

Сред тях ще открием имена като Асадулах Халид – индивидът, който съгласно Организацията за правата на индивида, е дал разпореждане за избиването на цивилни и осъществяването на редица военни закононарушения. Откриваме и хора като Чинг-И Хсен и Пай-Хунг Уанг – хората, които са търсени от Тайван за основаването на една от най-големите финансови пирамиди. Компания им прави даже Джафар Диа Джафар – един от първите учени, който работи върху основаването на нуклеарно оръжие за Ирак от времето на Саддам Хюсеин.

Защо е толкоз елементарно да се открие бедния Омар? Оказва се, че в Русия има едвам 30 индивида, които носят същото име. Проверката в скромния списък на Доминика демонстрира, че неговите деца и родственици също са взели паспорти, на практика едновременно. За мнозина е необичайно, че паспортът на Омар е връчен персонално в Москва.

Паспортът на Доминика отваря доста и най-различни порти, той разрешава достъп до 140 страни без виза и по-леки процедури за влизане в Европа, Китай, Сингапур и неотдавна – Англия.

През 1993 година е предлага нова стратегия за придобивана на паспорт – изисква се инвестиция от 100 хиляди $ в страната, закупуване на парцел на стойност от 200 хиляди $ или повече. Доминика приема жители по най-различен метод, от време на време не се постанова даже да посещавате острова. Ако още не сте разбрали, това е раят за всеки с няколко милиарда, който желае да живее щастливо и умерено в целия свят, без да бъде преследван от интернационалните институции.

Какъв тогава е казусът на Муртазалиев? Това е най-голямата и забавна загадка. След като разбрахме, че огромна част от финансирането на Владимир Путин е фокусирано в офшорната компания Ermira Consultants, позиционирана в Кипър, бизнесите на Омар се оказват прекомерно прикрити. Дълго време е шеф на LLC „ ZhK Sirenevy “, за която съвсем няма информация, само че през май, тази година е напуснал поста. В нея се намират някои забавни азербайджански милиардери с съветски паспорти, които през последните 20 години управляват огромни пазари в Москва.

Омар е треньор по битка през 90-те години, когато в съседство до университета стартира градежа на един от най-големите пазари – Черкизон. Потърсен е от новите притежатели като силовият тил, който би трябвало да обезпечава щит против конкуренцията. Точната му работна функционалност не е известна, само че може би е елементарно да се добие някаква визия. Собственик по същото време е Телман Исмаилов, който в следствие е упрекнат за поръчкови убийства в Русия и преди да се стигне до съд, напуща страната.

Омар е завещан от господата Нисанов и Илиев. Вторият е един от най-богатите хора в Русия и собственик на строителна компания. Неговата компания работи за реконструкцията на Олимпийския състезателен комплекс, виновна е за разнообразни транспортни хъбове и постоянно получава някои от най-хубавите планове за разработка.

Подобни услуги не са безвъзмездни и единствено от тази линия излиза наяве, че двамата притежатели са натрупали по 2.9 милиарда $, позиционирайки се на най-високата позиция в бизнеса с недвижими парцели, освен това в класацията на Форбс.

По образеца на Омар, господата постоянно подкрепят разнообразни институции и се стремят да печелят вниманието със светлата си страна. След старта на войната се счита, че и двамата са удвоили и утроили своя капитал, когато множеството западни компании напущат Русия и продават своето съоръжение на безценица. Илиев също става жител на Доминика и купува паспорт за себе си и синовете си. В неговата сбирка се позволява, че има още един златен паспорт – кипърски.

Нисанов също се радва на внимание от Путин и още през 2014 година получава ордена на другарството, а по-късно и юбилеен орден „ 70 години от успеха във Великата Патриотична война “. Втората премия е връчена за разпространение на патриотизма в страната, само че тъкмо по това време Нисанов е към този момент жител на Доминика.

Това е и съвършен ход по още една причина, Нисанов е глобен от Съединени американски щати, Канада, Англия, Австралия, Нова Зеландия, Япония и Украйна. Единствената причина, заради която може да се твърди, че този човек е постоянно една стъпка пред останалите, е другарството с шефа на съветското разузнаване – Сергей Нарушкин. Двамата са толкоз огромни другари, че Нарушкин даже употребява частния аероплан на милиардера за персонални цели.

До този миг няма доста открити следи при потреблението на доминикански паспорти, като се изключва едно любопитно спонсорство в испанското футболно състезание – La Liga. Оказва се, че през 2017 година е подписан контракт с телекомуникационната компания MTN Irancell, която е обвързана с Иранското държавно управление, както и с финансирането на Ислямисткият революционен корпус. Договорът показва, че испанците би трябвало да получат 10% от приходите за абонамент и гледане на мачовете.

Иранската компания от дълго време е в листата със наказания и няма по какъв начин да заплати своята част от договорката с Испания, затова част от парите идват от офшорна компания, записана на иранец, употребяващ паспорта си от Доминика. Средствата не се запорират от европейските банки. Още по-важното е, че Доминика разрешава на хората със златен паспорт да трансформират имената си, което в допълнение пречи на проверяващите.

Доминиканският паспорт на свободата е употребен и от хора като Роман Василенко. Същият става прочут със своите пирамиди BestWay, Life is Good и Hermes. За няколко години става и милиардер в Русия, само че е явно, че някои кръгове не харесват конкуренция при стригането на руснаци. Издирван е от Русия, както и от Съединени американски щати.

Консултантът на Републиканската партия в Съединени американски щати Джеси Бентън е задържан и лежи 18 месеца в пандиза, тъй като е получил пари от Василенко. Историята е изключително занимателна и заради още една причина – руснакът заплаща 100 хиляди $, като желае да получи билет за 25 хиляди $ за събитие, където да може да се снима с Доналд Тръмп. Очевидно това не се е харесало на управляващите.

Друг изтъкнат доминиканец е Михаил Янчук, който има повдигнато дело за кражба на банкови депозитари в Анталбанк. Твърди се, че шефът е съумял да задигне милиардри рубли от сейфовете и е в листата на Интерпол за интернационалните търсения.

Антон Мурашов е един от актуалните жители на страната. Негово дело е Yishidun International Trading, която би трябвало да предлага програмен продукт за бързо закупуване на акции. През 2015 година е в листата на търсените от Китай. Китайското разузнаване твърди, че Антон е взел участие в операция на китайски фючърси, които са били закупени от него и сътрудниците му на стойност от 50 милиона $, само че парите не са с потвърден генезис.

Агресивното закупуване води до такава суматоха на Китайската фондова борса, че на финала се постанова прекъсване на търговията, до момента в който се обяснява случая. И до през днешния ден същият твърди, че е изцяло почтен и Китай го упрекват във подправени и безпочвени закононарушения.

Интересен факт е, че през март 2022 година Доминика стопира да издава паспорти на руснаци и беларуси, само че това не значи, че руснак с втори паспорт и второ поданство, не може да съобщи подобен, употребявайки тази дупка в закона.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР