Докато някои българи помагат на бежанците от войната в Украйна,

...
Докато някои българи помагат на бежанците от войната в Украйна,
Коментари Харесай

Започна се! Измамиха украинци на автогарата във Варна, хванаха се за главите

Докато някои българи оказват помощ на бежанците от войната в Украйна, други се възползват от тяхното страдалчество и печелят, и то непочтено. Вчера ви запознахме с историята на моряка от Одеса Александър Голайко, чиито родственици бяха излъгани на автогарата във Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Украинските бежанци са пристигнали на варненската автогара от Одеса. Решили да си вземат билети за София, само че на гишето им отказали разплащане с карта. Тогава към групата се включил измамникът, който предложил да им обмени пари, само че им дал остарели български левове, които към този момент не са в обращение.

„Продажбата на билети би трябвало да се прави от компаниите превозвачи. Аз съм задължен да дам помещение за продажба на билети и други действия. Има защита, има и камери, които реализират надзор. В случая картата на украинския жител не е била призната от ПОС терминала. Лошото е, че това не е първият случай. Единственият метод, по който хората могат да обменят пари, е на бюрото до гарата, само че то не работи постоянно“, изясни Веселин Михайлов – шеф на автогарата във Варна.

Той прикани хората да не се поддават на оферти за обмяна на валута от външни лица.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР