Докато ние чакаме да дойдат в парламента, премиерът и министърът

...
Докато ние чакаме да дойдат в парламента, премиерът и министърът
Коментари Харесай

Докато в парламента се карат, Борисов и Горанов на инспекция в Перник

Докато ние чакаме да дойдат в Народното събрание, министър председателят и министърът на финансите са в Перник и се возят в джипа, възмути се депутатът от левицата Георги Свиленски.
до момента в който в Народното събрание дойдат министърът на финансите и ръководителят на Бюджетна комисия, само че то бе отхвърлено. Това ядоса Свиленски, който попита ръководещите дали знаят, че одеве са дали своят вот избор на съмнение към държавното управление . Той предложи процедура по прегласуване, само че и тя не бе почетена.
" Няма министър председател, няма министър на финансите, няма ръководител на Бюджетна комисия, няма заместник-министър на финансите. Няма изявления от ръководещите. Кой в тази зала пази предложенията на ръководещите? "
Същевременно, министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов са на ревизия на новите ВиК тръби в Перник. С тях са и кметът на Перник Станислав Владимиров и зам.-министърът Николай Нанков.
" Нощният режим на водата в Перник се резервира към този момент, с цел да няма вреди ", изясни Станислав Владимиров. " Много хейт имаше, само че, в случай че някой си мисли, че водата се носи на ръка... Това е неповторимо оборудване ", отсече Нанков.
" Отстрани като даваш ум е по-лесно постоянно ", разяснява Борисов. Водачът на джипа е без колан, а цялата компания не носи защитни маски.
През това време в Народното събрание,. Заместник-председателят на групата Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев уточни, че левицата желае цялостна данъчно-осигурителна промяна.
Според него позицията на ръководещите е доста рискова изключително в рецесия.
" Нестабилност, липса на виждане кое е вярно, кое не. Нулево схващане за това, че измененията в данъчната политика могат да са добър инструмент за реализиране на непоклатимост в стопанската система и потреблението, само че могат доста рисково да разбъркат икономическите връзки.
Според него намаляването на налозите на храните и медикаментите би трябвало да е привързан с налога върху приходите на физическите лица.
" Ако имаш диференциран налог върху налога добавена стойност, то несъмнено, че би трябвало да бъде обвързвано с диференциран налог върху облагането на приходите на физическите лица. Това се случва в целия свят, това е напълно европейска процедура.
Обръщам се към жителите за европейско развиване на България. Ако желаеме да създадем постоянна промяна, считам, че моментът да обединим старания, тъй че всяка една промяна, която ние предлагаме тук в Народното събрание да има оценка на въздействието, да има нужната експертиза, да не всява безпорядък, несъгласие сред обособените браншове, сред обособените работодатели, сред тези, които са по-близки до властта, други, които са по-далеч от властта, просто да създадем една промяна, която да дава отговор на упованията на българските жители. Не виждам нищо неприятно в това и не разбирам тази припряност и прибързаност. Надали тъкмо тази мярка ще подкрепи тъкмо тези браншове ", съобщи Драгомир Стойнев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР