Докато на дневен ред в Европа е по-масовото производство и

...
Докато на дневен ред в Европа е по-масовото производство и
Коментари Харесай

Сърбия и Италия подготвят съвместно производство на соларен автомобил

Докато на дневен ред в Европа е по-масовото произвеждане и приложимост на електрическите автомобили и последователното отпадане от пазара на моторите с вътрешно горене, Сърбия и Италия основават нов слънчев автомобил на бъдещето. Колата се назовава Emilia4 и е знак на устойчивата подвижност и на бъдещето, споделят сръбските управляващи, представени от местинте медии.

Всъщност, това е слънчев електромобил, който работи на слънчева сила и е създаден от Alma Mater Studorium - Университетът на Болоня, като част от план за двустранно научно съдействие със Сърбия, съфинансиран от Министерството на външните работи на Италия.
 В Нови Сад стартира построяването на фабрика за мотори за електрически автомобили на японския колос Nidec
В Нови Сад стартира построяването на фабрика за мотори за електрически автомобили на японския колос Nidec

Заводът ще бъде част от най-големия индустриален хъб на компанията в Европа за над $1 милиард

Както подсказва името, Emilia4 е четириместна кола, която в първичната си версия е градска кола, която може да се движи с до 65 км/ч. Автомобилът се задвижва от два електрически мотора, които употребяват сила, еквивалентна на елементарен сешоар от 1200 вата, написа в уеб страницата на посолството на Италия в Сърбия.

Благодарение на неповторимите си характерности, колата се зарежда извънредно от слънчева сила, тъй че може и без външно зареждане на батерията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР