Докато масово хората мрънкат как държавата ги убива с кофти

...
Докато масово хората мрънкат как държавата ги убива с кофти
Коментари Харесай

Три ракии и двигателят да свири

Докато всеобщо хората мрънкат по какъв начин страната ги убива с кофти опазване на здравето и некачествено обучение, с ниски заплати и неприятни работни места, с корумпирани политици и алчни работодатели, става известно ние без мярка, само че на драго сърце оказваме помощ.

Колкото по-обемна става черната хроника на злополуките,

 

толкоз по-смели и безотговорни стават водачите

 

Няма кой да спре изпилия три ракии да се качи на колата - щом даже шефът на Пътното ръководство в Перник може да го направи, какво чакаме от елементарния жител, тръгнал да се прибира с колата от ваучър? Все отново какво са 1.6 промила за здравия българин, за който законът е врата в полето? Нищо че точно съгласно закона с такива промили не просто би трябвало да загуби книжката си, само че и може да се окаже в пандиза за сред 1 и 3 години.

" Абсолютно неправилна преценка " - по този начин евродепутатът и зам.-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки преди дни изясни позитивната си проба за алкохол, откакто се качил в колата след пиво или повече.

Дрегерът приказва за наказателна отговорност (над 1.5 промила), кръвната проба - за административно наказване (глоба при по-малко от 1.2 промила). Независимо какъв ще бъде резултатът,

 

щом един евродепутат може, за какво някой различен да не може

 

да се качи подпийнал в автомобила? Тотална злополука на полезностите.

Патриотичното шофиране на Джамбазки беше признато като нещо обикновено. Коментари в обществените мрежи включваха реплики като: "...Е и? ", а някои даже се изненадаха, че евродепутатът не е опитал да подкупи служителите на реда - нормалните неща от живота по нашите ширини.

Тези вести пристигнаха като естествено продължение на следващата порция ужаси с произшествия, при които починаха деца на 14 години. При едната кола на НСО блъсна момче на 14 години, а при другата джип блъсна две девойки.

Черната хроника в страната се е трансформирала в предстояща част и от новинарските излъчвания, и от вестникарските страници. Вместо на последната страница това са новините от първата страница, новините, с които водещите ни пожелават " добър вечер ".

Как да не повярват и лекари, и медии на рядкости като подпийналата дама, излъгала в " Пирогов ", че е блъсната от автомобил, с цел да оправдае тротоарната си екзема? На фона на войната по пътищата сходни изказвания звучат разумно. Война, в която всеки е против всеки, само че никой не е отговорен.

 

Груповата безнаказаност стига до нови равнища

 

и взима нови жертви.

Докато управляващите обмислят по какъв начин да подобрят системата за предоставяне на книжки и даже плануват акция " селфи с инструктор ", с цел да подсигуряват, че бъдещите водачи са минали курсовете си освен с пари под масата, пътищата се гърчат на неравни хълмове и продължаваме да живеем с автомагистрала, на която има ограничаване от 90 км/ч.

Това обаче не може да бъде опрощение да се качиш в колата след  " единствено " две-три бири или някоя и друга ракия.

Не може да бъде опрощение за неправилното изпреварване по дребните междуградски пътища. Не може да бъде опрощение и за тези с постоянно мигащите фарове в най-лявата лента на автомагистралата. " Абсолютно неправилна преценка "? - това, за жалост, са нормални обстановки. Кампаниите " Не карай пил! " и " Обади се, като стигнеш " явно не са задоволителни.

Шофирането, както доста други занимания, е

 

обвързвано с висока степен на публично доверие

 

- качвайки се, всеки лидер не просто си има вяра, че е кадърен да кара по този начин, че да не се убие, само че се доверява за същото и на другите участници в придвижването. Доверява се, че пешеходците ще пресичат на регламентираните места и няма да изскочат изненадващо на пътя. Доверява се, че никой няма да го изпревари отдясно или да му отнеме преимуществото. Доверява се, че както той си е взел брошура, изучавайки Правилника за придвижване по пътищата, същото е направил и водачът на светофара до него.

В противоположен случай коледен подарък ще ни бъде следващата злополука, с която новинарските излъчвания да пълнят наличието си в празничните дни. Докато фамилиите се изпразват от мотиви за наслада.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР