Докато лидерът на БСП Корнелия Нинова громи ГЕРБ с призиви

...
Докато лидерът на БСП Корнелия Нинова громи ГЕРБ с призиви
Коментари Харесай

Вътрешнопартийна стрелба по Нинова: Участвала е в приватизацията, да си ходи


Докато водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова громи ГЕРБ с апели за следствие на целия интервал на прехода, вътрешнопартийната й съпротива обърна същите доводи против нея. " Дойде време политиците на прехода да правят отстъпка. Всички, взели участие директно или индиректно в приватизацията, би трябвало да правят отстъпка, с цел да не бъдат в тежест на една проверка на станалото през последните 28 години ", съобщи Красимир Янков, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия и очевиден конкурент на Нинова. От изявлението му в понеделник пред бТВ стана ясно, че той споделя офанзивите на ГЕРБ против председателката на Българска социалистическа партия – присъединяване й в раздържавяването на " Техноимпекс " през 1998 година

Фактът, че Нинова била " главен приватизатор ", стана един от причините на ГЕРБ да изискат проверка на конституцията, тъй че да няма отминалост за следствие на приватизационни покупко-продажби. В отговор Нинова настоя да се разнищи целият преход от 1989 година до момента – касова и всеобща приватизация, концесии, мутренски групировки и даже прикани мутрите да излязат от политическото управление на страната http://www.mediapool.bg/bsp-poiska-a-gerb-prie-da-se-nishti-tseliyat-prehod-barabar-s-grupirovkite-news271797.html. ГЕРБ отвърнаха, че въпросът за мутрите във властта " не реферира " към премиера Бойко Борисов.

" Корнелия Нинова извършва политическата стратегия на дясно държавно управление с министър председател Иван Костов”, акцентира вътрешнопартийният й съперник Красимир Янков. Той напомни, че левицата е била срещу приватизацията на външнотърговските сдружения, тъй като тя е отрязала достъпа на страната до ред пазари и по този начин стопанската система е била срината.

Според социалиста не може да се твърди, че въпросите на ГЕРБ към Нинова за " Техноимпекс " са удар по партията: " Категорично отхвърлям аз и другите членове на Българска социалистическа партия да носим отговорност за един интервал, в който политиката е дясна и не се извършва от членове на Българска социалистическа партия. Партията не е бъркала през този интервал. "

Бившият член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия акцентира, че законови промени от времето на ОДС са дали опция на хора без опит да влязат непосредствено в ръководството на основни предприятия и да ги приготвят за " грабителска " приватизация. Той окачестви дейностите на Нинова оттогава като " политическа поръчка ": " Председателят на Българска социалистическа партия в един остарял интервал е изпълнявала политиката на наш конкурент ".

" Приемете, че Корнелия Нинова в един интервал е изпълнявала дясната политика на Иван Костов и по-късно е еволюирала до член на Българска социалистическа партия. Ляв е всеки млад индивида, при нея има малко по-различен случай ", означи Красимир Янков пред бТВ.

Според него и Бойко Борисов е политик на прехода. Като основен секретар на Министерство на вътрешните работи през 2001 година Борисов е можел да проверява закононарушения свързани с приватизацията, а по това време бяха раздържавени и електродружествата, посочи Янков.

Янков разяснява още, че в Българска социалистическа партия е имало претенции за избор на съмнение против държавното управление, само че по неразбираеми аргументи се е стигнало до закъснение и в този момент оправданието са договарянията с Движение за права и свободи, въпреки левицата да има задоволително депутати, с цел да внесе вота сама.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР