Докато кучетата са много експресивни и могат да оближат лицето

...
Докато кучетата са много експресивни и могат да оближат лицето
Коментари Харесай

Котката ти постоянно те ближе? Виж какво означава

Докато кучетата са доста експресивни и могат да оближат лицето на обичания си човек, котките са по-изискaни в общественото проявление на обвързаност.

Когато котката ближе, нормално след закачливо ухапване или в гальовен захват, тя демонстрира наученото от майка си през първите седмици от живота си - положителното разчистване е знак на грижа и владеене.

Виждали сте да се ближат между тях, помагайки си в хигиеничния обред, изключително в мъчно достижимите зони. Но за какво писаната би желала да ближе пръстите или косата ви? Ето някои отговори, които могат да ви насочат.

Териториално право

Първите тактилни чувства на дребното коте идват от грапавото, сходно на забрадка езиче на майката, грижещо се за кожухчето, ушичките и всички други елементи на рожбата си. Освен разчистване от следплодните течности това оказва помощ и за стимулиране дишането на новороденото. При всяко завръщане в леговището майката повтаря процеса за одобряване на личната си миризма върху дребните.

Близането и при мъжки, и при женски котки е акт на обществен продан и на гала на чистотата. Така те отстраняват и останали частички в козината си и споделят миризми - също както когато драскат върху повърхнина и с мирисните жлези от лапичките маркират територията си. Близането е знак на грижовност и притежателен акт - както биха създали със своите приятели или чеда.

Що за акт е близането за самата ви котка

 Котки

Експертите афишират, че рано отбити котенца или котенца сираци демонстрират бебешко държание, включващо сукане и лизане, до доста късна възраст. Въпреки това не трябва да се вършат генерализации. За котката чувството върху езика им, до момента в който ближат някого, е също по този начин прелестно и успокояващо, както когато прокарвате пръсти през козинката им. Това е методът на писаната да връща услугата и да почеше гърба на стопанина си.

Усилено лизане

 Ветеринар

Ако стара котка без никаква демонстрация на деликатност стартира да ви ближе или смуче, наблюдавайте деликатно за какво може да бъде тази внезапна смяна в държанието ѝ. Енергичното лизане на козината може да е знак за раздразнена кожа, бълхи, зараза, захапване от насекомо. Това е знак да заведете животното за обширен обзор и да се предпише уместно лекуване.

Ако близането не се асоциира с никакъв болестен развой, не се сърдете на котаната си за това нейно държание.

Ако ви е неприятно, отдалечавайте ръката си или я намазвайте с лимонен сок, когато потегля да ви ближе - това ще я отучи от този табиет. Предложете ѝ забрадка или играчка, върху която да излее любовта и грижовността си, или поемете риска и обилно раздайте своите милувки върху нея, даже да не обичате да ви ближат толкоз.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР