Докато хиляди заведения стоят принудително затворени, други ресторанти се пълнят.

...
Докато хиляди заведения стоят принудително затворени, други ресторанти се пълнят.
Коментари Харесай

Нова схема в пандемията: Вечеря в ресторант на петзвезден хотел срещу фиктивна нощувка за 20 лв.

Докато хиляди заведения стоят наложително затворени, други заведения за хранене се пълнят. Екип на влезе в ролята на скришен клиент в едно такова заведение. Схемата включва фиктивна нощувка в петзвездния хотел на Ветко и Маринела Арабаджиеви - " Маринела ", в София. Нощувката оскъпява вечерята с 20 лева на човек или общо 40 лева за двойна стая.

Журналистите влизат в хотела в петък вечер. На рецепцията ги питат дали имат резервация. Уточняват, че идва сервитьор, който прави „ регистрация “ и в случай че в единия ресторант няма места, то в другия -„ Панорама “, на 19-ия етаж, има.

На 16 януари столичната полиция и здравните управляващи организираха акция в същия хотел и откриха тъкмо него претъпкан. Последваха санкции. Две седмици по-късно екипът на малкия екран е настанен в различен ресторант на хотела.

Можем да ви предложим една маса за непушачи . Трябва да минете през рецепция – да се регистрирате. Ако се регистрирате за двама, ще е доста по-добре за нас “, споделя чиновник на хотела.

И други хора заплащат алегорична такса и се записват като посетители на хотела против 20 лева на човек и получават документ за платена стая, само че не и ключ. В уеб страницата на хотела оповестените цени за нощувка са сред 68 и 97 евро. На входа има табела, че ресторантът работи единствено за посетители на хотела.

От личния състав предизвестяват да се побърза с поръчката, тъй като чакат полицейска инспекция , каквато имало и предходния ден.

Ден по-късно, пред камера шефът на ресторанта Слави Бучков отхвърли, че са предупреждавани за идни инспекции от РЗИ и полицията. Уточни, че на входа клиентите се ревизират за регистрацията и дали са посетители на хотела, след което се настаняват в ресторанта.

„ Ценовата политика не мога да я разясня, само че мисля, че 40 лева за стая, в тези тежки времена, не е по никакъв начин малко, за мен даже е доста “, добавя той.

Журналистите виждат по какъв начин в по този начин наречения салон за пушачи умерено се палят цигари, макар че шефът отхвърля.

Според уеб страницата на хотела потенциалът на ресторанта е за 180 посетители на закрито. Съгласно заповед на здравния министър заведенията за хранене към местата за настаняване могат да работят до 50 % от потенциала. Минути преди 22 ч. множеството клиенти си потеглят и напущат хотела. В ресторанта обаче остават хора и след лимитирано работно време.

В публична позиция от хотел „ Маринела “ обявиха, че съблюдават законодателната уредба, както и противоепидемичните ограничения:

„ Предвид рецесията, която засегна най-вече нашия отрасъл, мениджмънтът на хотела създаде гъвкави пакети за услуги, които са доста занижени като цена, защото са и времево лимитирани. Практика в петзвездните хотели е от рецепция да се спомага на гостите за резервация в заведенията на територията на обекта. Посоченият в репортажа ресторант е чартърен и не е част от нашия мениджмънт “.

Здравните управляващи са сезирани за случая, чака се реакция от тях.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР