Докато говорим чуваме гласа си по един начин, а след

...
Докато говорим чуваме гласа си по един начин, а след
Коментари Харесай

Защо чуваме собствения си глас различно? Истинската причина ще ви изненада

Докато приказваме чуваме гласа си по един метод, а по-късно, слушайки го на запис, той звучи безусловно друго. Това е един от тези неловки моменти, които всички ние сме преживявали. Така че, ние от ИскамДаЗнам взехме решение да открием повода за този феномен.

Оказва се, че повода е много обикновена. Когато чуем гласа си на запис, звуковите талази, идващи от високоговорителя пътуват до ушите ни по въздуха и чуваме гласа си по метода, по който другите хора го чуват.

Когато обаче чуваме гласа си до момента в който приказваме, ние го чуваме по два метода – външно и вътрешно. Първо чувате звука, който идва от устата ви (този, който и другите хора към вас чуват) и в това време чувате и този, приближаващ от вибрациите, основани от гласовите струни, минаващи през главата ви. Костите в черепа ни имат склонността да покачват нискочестотните трептения и заради тази причина гласът ни звучи по-нисък за нас, в сравнение с в реалност е.

Ако желаете да чуете по какъв начин в действителност звучи гласът ви, запишете го или пък можете, също по този начин да закриете лявото си ухо и да започнете да говорите. А и не се тревожете при положение, че ви прозвучи чудноват или комичен, тъй като другите хора са привикнали да го чуват точно по този метод!

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР