Докато Европа удари рекорд в цената на електроенергията за цялата

...
Докато Европа удари рекорд в цената на електроенергията за цялата
Коментари Харесай

Шефът на Газпром: Имаме газ за следващите 100 години

Докато Европа удари връх в цената на електрическата енергия за цялата си история - междинната месечна цена през август 2022 година е най-високата в историята заради внезапното повишение на цените на газа, шефът на Газпром направи изказване за запасите на газ в страната му:

" Русия разполага със ресурси от газ за идващите 100 години, като някои от находищата ще продължат да обезпечават газ даже през 2120 година ", съобщи основният изпълнителен шеф на „ Газпром “ Алексей Милер по време на конферентен диалог във връзка Деня на служащите от нефтената и газовата индустрия.

" Нашите консуматори, руснаците, ще имат достъп до на ниска цена и благонадежден енергиен запас. Особено значимо е да се означи, че потребителите в страната имат огромна опция да бъдат оптимистично настроени във връзка с газовото бъдеще на страната. Защо? Защото имаме запаси за идващите 100 години. Знаем, че някои от нашите залежи, които са в развой на създаване, ще работят и ще обезпечават газ за страната и през 2120 година ", сподели той.

Тези индикатори са вероятни най-много с помощта на основаването и развиването на новия център на съветския рандеман на газ в Ямал, означи Милер.

" Подготвяме се за стартирането в употреба на находището " Харасавей " и започваме създаване на дълбоките находища на находището " Бованенково ". И както постоянно в " Газпром ", ние също по този начин сътворяваме съответните газопреносни мощности за новите залежи в синхрон ", акцентира ръководителят на " Газпром ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР