Докато демонстрациите срещу глобалното затопляне бяха забранени от правителството на

...
Докато демонстрациите срещу глобалното затопляне бяха забранени от правителството на
Коментари Харесай

Human Rights Watch: Кремъл загуби връзка с населението

Докато демонстрациите против световното стопляне бяха неразрешени от държавното управление на Путин публичното внимание бе привлечено от случаи на локално замърсяване на околната среда, написа немското издание Bild.
" Боклучийските " митинги в Архангелск не престават към този момент няколко месеца. Протестиращите не напущат палатковия лагер, с цел да попречат на строителството на бунище. На това място би трябвало да появи едно от най-големите сметища в Европа, без да е желано единодушието на локалните поданици за това. Срещу възходящото равнище на замърсяване протестиращите нееднократни излизаха през последните месеци. " Искаме да дишаме! ", е девизът на демонстрациите, в които взе участие забележителна част от популацията. Тези случаи са демонстрация на възходящото неодобрение измежду хората от общия неуспех на държавното управление в Москва и отношението към тях, споделя Татяна Локшина, шеф на съветската стратегия на правозащитната организация Human Rights Watch.
" Кремъл загуби връзка с популацията. Властта към този момент не схваща какво тревожи хората и от ден на ден бърка в сметките си. Освен това държавният уред по напън на несъгласните от ден на ден излиза отвън надзор. Той е раздут и претрупан, репресиите стават безредни ", добавя още Локшина.
Днешното младо потомство по-малко се опасява от репресии, спрямо предходното. Независимо от жестоката реакция на специфичните сили волята на протестиращите не е сломена. Колкото по-безцеремонно работи правораздаването и органите за сигурност, толкоз повече тя се усилва, отбелязва изданието.Според Локшина Кремъл е нарушил негласната сделка, която действаше до в този момент:
" Ако нямаш отношение към политиката не те закачат и няма от какво да се страхуваш. Те демонстрираха, че това повече не работи, когато осъдиха на 3,5 години затвор участник в митингите. Като цяло обстановката през тази година се утежни. Появиха се нови ограничавания за свободата на мнението, набъбнаха репресиите против критиците на Кремъл.
Според Локшина в Европа би трябвало повече да се приказва за това:
" Когато приказваме за Русия, най-често става въпрос за войните в Украйна и кирия или за намесата на Путин в американските избори и подправените вести. Но вътрешната политическа обстановка не би трябвало да изпада от зрителното поле. Вниманието на Европа е значимо, на първо място за задържаните. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР