Докато четем за световните иновации в посока по-зелено и оптимистично

...
Докато четем за световните иновации в посока по-зелено и оптимистично
Коментари Харесай

Габрово с първата по рода си вендинг машина за отпадъци у нас

Докато четем за международните нововъведения в посока по-зелено и оптимистично бъдеще, у нас също можем да се похвалим с съвременно мислене. Добрата вест този път е обвързвана с напредъка на преработването у нас. Община Габрово разгласи социална поръчка за доставка на фабрично нов автомат за назад изкупуване на опаковки – пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Това заяви Мария Радойчева, основен специалист в Дирекция „ Инфраструктура и екология “ в кметската администрация.

Вендинг машината ще бъде първото по рода си функциониращо устройство в България, което ще увеличи качеството на разделно събраните материали, а за потребителите ще бъдат обезпечена система за бонифициране посредством разнообразни екологични материали.

Автоматът би трябвало да разполага със система за различаване по баркода и формата на опаковката, като следва да разпознава и приема минимум опаковки от алуминиеви кенове и пластмасови бутилки – Полиетилентерефталат.

Вендинг машината е със софтуер и хардуер, който да разрешава разнообразни схеми и варианти за стратегии за поощряване на потребителите за назад предаване на отпадъчните материали и дава отговор на всички нормативни условия за потребление и употреба в границите на Европейски Съюз.

Още едно доказателство, че когато даваш от себе си, сигурно получаваш. Претегляме обстоятелствата и с усмивка откриваме, че седмицата ни стартира с още един мотив да бъдем уверени, че у нас най-хубавото в действителност следва!
Георги Сардарев и приказния свят на шапките
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР