Докато автомобилната индустрия бързо върви към електрификация, у нас изкопаемите

...
Докато автомобилната индустрия бързо върви към електрификация, у нас изкопаемите
Коментари Харесай

Елементарен трик: Как да проверите дали бензина от колонката е качествен

Докато автомобилната промишленост бързо върви към електрификация, у нас изкопаемите горива като бензин и дизел към момента са си на мода и тази наклонност надали ще се промени скоро.

А опитните водачи на такива транспортни средства добре знаят, че надеждността на частите по мотора значително зависи от качеството на горивото. не е загадка и, че у нас доста бензиностанции оферират некачествени горива. Но по какъв начин да разберем дали бензинът е първокласен?

Ако имате подозрения в качеството на горивето би трябвало преди да заредите да извършите един порст и доста елементарен тест, с цел да ревизирате горивото, с което зареждате автомобила си. Принципно тестването на чистотата на бензина и дизеловото гориво изисква някои принадлежности, които са сложни за приемане, само че има и по-лесен способ.

Чрез него можете да ревизирате качеството на бензина без принадлежности. За да извършите това ви би трябвало само хартия. С нея би трябвало да почистите добре револвера на бензиноколонката, тъй че да няма следи от нечистотия по него.

След това взимате парче филтърната хартия и капвате капка бензин от дюзата върху филтърната хартия. Бензинът би трябвало да се изпари в границите на две минути и да не остви никакви петна по хартията. Но в случай че тази капка бензин остави мрачен пигмент върху филтърната хартия, тогава бъдете сигурни, че бензинът е " фалшифициран ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР