Докато 1/3 от човечеството е поставено под карантина, медицинските професионалисти

...
Докато 1/3 от човечеството е поставено под карантина, медицинските професионалисти
Коментари Харесай

Лекар създаде видео, за да илюстрира щетите, които COVID-19 нанася на дробовете

Докато 1/3 от човечеството е сложено под карантина, медицинските експерти от целия свят водят свирепа борба против COVID-19, работят неуморно, с цел да основат нови проби, да разработят ваксини и да открият нови способи за лекуване. В желанието си да разбере повече този „ незабележим зложелател “, доктор от Вашингтон сподели 3D видео на вредите, които коронавирусът нанася върху дробовете на пациента.

Видеото е основано от цифрови компютърни томографии на другояче здрав 59-годишен мъж с хипертония (високо кръвно налягане). Имунната му система е функционирала обикновено. В клипа виждаме големите вреди, нанесени от вируса върху тъканта и на двата дроба.

Щетите „ не са лимитирани до съответна част на дробовете. С всеки минал ден медицинските служащи, които са на първа линия, не престават да се изненадват от сериозността на вредите върху дробовете, както и на скоростта, с която всичко се случва “, разяснява доктор Кийт Мортман, шеф на торакална хирургия в университетска болница „ Джордж Вашингтон “ и създател на видеото, пред IFLScience.

Първоначално мъжът постъпва в друга болница с висока температура, кашлица и затруднено дишане. Симптомите се усложняват толкоз бързо, че доста скоро той към този момент се нуждае от здравна вентилация. Впоследствие е изпратен в университетската болница „ Джордж Вашингтон “ за особено лекуване, което употребява помпа, с цел да прекарва кръвта на пациента през изкуствени дробове, и да я връща назад в тялото му.



„ На пациента се случват две неприятни неща по едно и също време – споделя доктор Мортман. – Първият удар е вирусна зараза. Впоследствие обаче дробовете основават възпалителни процеси към самата зараза... което довежда до признаци като кашлица и дефицит на въздух. Това може да докара до нужда от снабдяване на спомагателен О2 до тялото чрез механична вентилация и даже до гибелта на пациента. “

Сканирани компютърни томографии на различен пациент с COVID-19 (по-долу) демонстрират, че новият ковид наподобява нападна дробовете по характерен метод и довежда до така наречен признак на матираното стъкло. Мортман подозира, че при хората с леки признаци вредите върху дробовете са краткотрайни. При тези с по-сериозни признаци обаче доста е допустимо вредите да са дълготрайни. Твърде рано е да знаем сигурно, добавя той.

Източник: Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР