Доходите на хората във Варна са по-ниски в сравнение с

...
Доходите на хората във Варна са по-ниски в сравнение с
Коментари Харесай

Какво бъдеще искат жителите на Варна за града?

" Доходите на хората във Варна са по-ниски спрямо тези в другите градове. В същото време цените са високи. Туризмът е едно от движещите пера, само че той е единствено през лятото, а Варна се стреми да бъде туристическа дестинация за четири сезона. На този декор на хората в града им липсва самочувствие – Варна влезе в класацията на " Форбс " за топ 5 на най-подценявани туристически градове на Балканите ". Това сподели кореспонденът на NOVA във Варна Емил Дамянов.

Студентът Светлин Димитров признава, че времето ще покаже дали ще остане във Варна, или не. " Парите не са толкова важни, колкото опитът, тъй като където и да работиш, значимо е дали това ще ти помогне в бъдеще ", счита той.

Според Ева Григорян, също студентка, туризмът в България е добре развъртян. " Има доста капацитет за развиване. Не мисля, че е толкоз западнало и в съпоставяне със Съединени американски щати, където бях. Тук също е добре. Но хората в туризма имат работа 3-4 месеца и това не задоволително да се устоя семейство ", добави тя.

Проф. Стоян Маринов от Икономическия университет в морската ни столица чака най-малко половината от студентите му да останат да работят у нас, само че им предлага да опитат и зад граница. " Да отиде в чужбина, да види, с цел да може да съпоставя. Правилните решения се взимат на сравнителна основа ", сподели добави Маринов.

А самите варненци - националният футболен арбитър Димо Моминов и Николай Тодоров, уредник на най-големите летни музикални фестивали по българското Черноморие, припомниха, че преди години всяка вечер центърът на града е бил измиван.

" Варна е изпълнен с голям капацитет град, само че като че ли липсва цялостна визия за културния му образ. Град на какъв вид просвета желаеме да бъде Варна – туризъм, археология, балнео-, спа, концертен фестивален туризъм? Този въпрос стои отворен. Той са свързан и с инфраструктурата. Сега във Варна липсват точните зали, подобаващите места, където да се случва културата на града ", сподели Николай Тодоров.

Димо Момиров даде образец с Дома на транспортните служащи – " огромна сцена с близо 300 седящи места. В момента се употребяват единствено офисите от " Морска администрация ", всичко друго е заровено. Бих предложил парите в бюджета да се употребяват по предопределение, а не да изчезват. Къде са способените органи, които би трябвало да търсят сметка ".

" Нека парите за просвета във Варна бъдат избран % от бюджета на общината. Това е превъзходен модел за развиване на града, потърсете специалистите ", предложи Николай Тодоров. 

В Община Варна жителите са съвсем 320 хиляди. За 10 години броят им намалява с 24 хиляди, а междинната заплата е над 1770 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР