Договореното правителство е брак по сметка. Животът ни е научил,

...
Договореното правителство е брак по сметка. Животът ни е научил,
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Предлаганото правителство е единственият приемлив компромис

Договореното държавно управление е брак по сметка. Животът ни е научил, че бракът по сметка е доста гадно нещо, не толкоз поради последствията, колкото поради самочувствието на двамата сътрудници, и обезателно не приключва добре. Това сподели социологът Андрей Райчев в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Единият от сътрудниците ще завоюва, а другият ще загуби. „ В договарянията доста ясно видяхме разделяне - едните се стараеха да натрупат колкото може повече свои министри, свои хора, а другите се стараеха да не дават отговор за това. Това са две разнообразни калкулации за финала, а той ще настъпи след 9 месеца ", изясни той.

Неговата прогноза е, че рецесията ще настъпи, когато би трябвало да се направи ротацията, само че може и по-рано. В по-слаба позиция съгласно него са ПП-ДБ и те търсят новия зложелател в лицето на президента, с който преди две години стачкуваха против ръководството на ГЕРБ, разяснява още Райчев.

Боряна Димитрова съобщи, че предлаганото държавно управление е единственият допустим компромис.

Вотът на последните три избори не кредитира не просто една политическа мощ, само че и опцията да ръководят и досегашни съдружници. Сега се основават нови съюзи и те се основават трудно. „ До вота, а и след вота ще виждаме доста офанзиви и те няма да приключат. Новият съюз ражда доста остри реакции ", сподели тя.

Тя означи, че поръчката на Движение за права и свободи след оповестяването на държавно управление е била, че няма да пречи на основаването на държавно управление и че биха взели участие в конституционно болшинство. „ Това значи, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са просто сами в тази обсадна обстановка, а има и вероятно един трети фактор. Дали той ще бъде избавителен пояс или отровна прегръдка, ще забележим ", добави Димитрова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР