Договореното по време на преговорите за съставяне на правителство е,

...
Договореното по време на преговорите за съставяне на правителство е,
Коментари Харесай

Асен Василев: Ротация ще има само между Денков и Габриел, министрите остават

Договореното по време на договарянията за сформиране на държавно управление е, че единствено акад. Николай Денков и Мария Габриел си сменят местата на премиерското място, а всички останали министри остават. Освен в случай че Бойко Борисов няма желание да ръководи с Възраждане и Българска социалистическа партия, не виждам по какъв начин може независимо да смени министрите.

Това съобщи финансовият министър Асен Василев пред БНР.

Към момента ПП/ДБ ще съблюдават ангажимента единствено Денков и Габриел да се ротират, а министрите в изпълнителната власт да останат. Всичко друго е въпрос на национално заседание на ПП/ДБ въобще дали да се прави ротация на министрите. Единственият различен вероятен кабинет е ГЕРБ да стартират да ръководят с " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Василев даде да се разбере, че ПП/ДБ не са в държавното управление поради постовете, а с цел да може България да влезе в Шенген, Еврозоната и страната да тръгне по-нормален път на развиване.

Василев добави още, че отношенията в ръководещото болшинство са сложни, само че както знаете по някои въпроси не гледаме в една и съща посока. Реформите, които са заложени са доста тежки и дават благоприятни условия за повече популизъм и експлоатиране на обстановката политически, уточни той.

Асен Василев съобщи още, че партийните водачи се пробват да приказват нелепости по адрес на държавното управление.

Василев изясни, че в случай че ръководителят на Комисията по енергетика и народен представител от ГЕРБ/СДС Делян Добрев успее да изясни по какъв начин ще се сключат контракти за 1 месец за доставката на недопечен нефт и кои танкери ще доставят горивото, мярката за дерогацията на съветски нефт ще бъде подкрепена от ПП/ДБ. " Имаше много подробни отчети на всички, които схваща от съветски нефт и които от позиция на държавните институции обследваха какъв брой бързо може да бъде спряна дерогацията. Основният проблем е какъв брой бързо могат да бъдат обезпечени доставки на различен нефт, които да са надеждни във времето ", изясни Василев. Той не е сигурен и че Делян Добрев не може да даде отговор от кой момент " Лукойл " може да проработи без съветски петрол
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР