Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и РС

...
Договорът за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и РС
Коментари Харесай

България придърпва Гърция за обща позиция към РС Македония

Договорът за другарство, добросъседство и съдействие сред България и районен съд Македония и Преспанското съглашение сред Гърция и РСМ да бъдат включени в преговорната рамка на югозападната ни съседка за участие в Европейски Съюз, прикани президентът Румен Радев на среща през днешния ден в София с гръцкия министър председател Кириакос Мицотакис, съобщи БГНЕС. Обща бе позицията, че европейската интеграция на Република Северна Македония е в полза на целия район, само че процесът следва да бъде привързан със съблюдаване на европейските полезности и поетите задължения в двустранните съглашения.

Преди това гръцкият министър председател бе при българския си сътрудник Кирил Петков, който пропагандира да даде зелена светлина на Скопие за  договаряния с Европейски Съюз. Гръцката позиция е, че в интервал на увеличаващи се провокации един обективен път на Западните Балкани към Европейски Съюз е в интерес на всички. " Нашата страна постоянно е била лост за прогрес в целия район. Преди всичко добросъседството е най-важно. Очакваме бързото привикване на междуправителствените срещи с районен съд Македония и Албания. Разчитаме на вашата поддръжка за тази обща цел ", сподели той.

НЕ, НИЕ НЕ ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРИЯ

На 30 септември Кириакос Мицотакис съобщи пред сътрудник на американския вестник " Ню Йорк таймс ", че Гърция не поддържа България в блокирането на европейската вероятност на Република Северна Македония. „ Не. Ние не поддържаме България. Считаме това за излишно затруднение “, отговори Мицотакис на въпрос дали Гърция е на страната на България в налагането на несъгласие за начало на договаряния на Европейски Съюз със Северна Македония.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР